Acesti tineri vor fi selectati din randul membrilor Cluburilor de voluntariat IMPACT din Romania, formate din elevi ce se implica in comunitate si realizeaza proiecte ce rezolva probleme din orasul sau satul in care traiesc.  

Astfel, cu ajutorul celor 80 de tineri care vor sustine ateliere pentru colegii lor, alti 600 de elevi vor invata lucruri esentiale despre: bugetul personal si de familie (venituri, cheltuieli), economii si investitii, sanatate financiara, instrumente IT utile in gestionarea financiara. Toate acestea, intr-un limbaj prietenos si usor de inteles de adolescenti. 

In plus, pe parcursul proiectului, Fundatia Noi Orizonturi va oferi pe pagina sa oficiala de Facebook sfaturi legate de responsabilitate financiara, utile nu doar liceenilor, ci tuturor.

Proiectul se desfasoara in perioada noiembrie 2015 – mai 2016, sub deviza „$MART si de IMPACT”. 
Acest proiect, initiat de Fundatia Noi Orizonturi, este finantat de ING Bank Romania cu suma de 25.300 EUR. Mai multe detalii aici.

###
Despre:
De 15 ani, Fundatia Noi Orizonturi se dedica tinerilor si comunitatii. Prin programe initiate in Romania, cu ecou international, Fundatia Noi Orizonturi creeaza contexte prin care tinerii isi dezvolta abilitati de viata si valori sanatoase (comunicare, lucru in echipa, incredere etc) si devin mai responsabili si implicati in comunitate. Programele desfasurate la nivel national sunt: IMPACT – educatie prin proiecte pentru comunitate; si VIATA – prima tabara de educatie prin aventura din Romania. Partener strategic al Fundatiei Noi Orizonturi: Romanian-American Foundation. 

Programul IMPACT
al Fundatiei Noi Orizonturi este prezent in peste 130 de unitati de invatamant din Romania. Astfel, peste 300 de profesori si aproape 3000 de elevi voluntari se implica in proiecte prin care isi ajuta orasul sau satul in care traiesc. Datorita rezultatelor sale, modelul educational IMPACT a fost preluat si la nivel international, in alte 12 tari, printre care SUA, Republica Dominicana, Armenia si Albania. 
ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 33 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice.
 
Pentru informatii suplimentare:
Raluca Furtuna 
Responsabil Comunicare si PR, Fundatia Noi Orizonturi
E-mail: raluca_furtuna@noi-orizonturi.ro