Printre serviciile oferite gratuit in cadrul Co:lab 24 se numara: branding, website, continut social media, strategie de fundraising, strategie de comunicare si multe altele.
 
Co:lab 24 va fi un catalizator pentru binele facut de altii si va duce binele mai departe, ajutând ONG-ul beneficiar sa isi spuna povestea. Acest lucru va duce la cresterea finantarii, a numarului de voluntari si a impactului social. ONG-urile care doresc sa participe la Co:lab 24 au timp sa se inscrie pana pe 7 martie la adresa http://www.colab24.ro/ong/.
 
In cadrul sesiunii de lucru maraton isi vor uni fortele persoane cu experienta in mai multe domenii: design, programare, comunicare, relatii publice. Co:lab 24 incurajeaza ideea de colaborare si implicare in comunitate, prin urmare toti cei care doresc sa contribuie cu talent si creativitate pot aplica pana pe 20 martie la http://www.colab24.ro/colaborator/.
 
Principalii parteneri ai proiectului sunt Bridging the Gap, Positive Projects si Zephyr Group.
 
Linkuri utile:
1. Web-site Co:Lab 24: http://www.colab24.ro/.
2. Web-site organizator, eLiberare Design: http://www.eliberaredesign.ro/.
3. Web-site locatie sesiune de lucru maraton Impact Hub Bucharest: http://www.impacthub.ro/.
4. Inscriere ONG-uri: http://www.colab24.ro/ong/.
5. Inscriere colaboratori: http://www.colab24.ro/colaborator/.
6. Website partener Bridging the Gap: http://bridgingthegap.ro/.
7. Website partener Positive Projects: http://www.positiveprojects.ro/.
8. Website partener Zephyr Group: http://www.zephyrgroup.ro/.
 
***
eLiberare Design este o agentie de design nonprofit care prin activitatile sale sustine campanii de comunicare specifice organizatiilor neguvernamentale si proiectelor de RESPONSABILITATE SOCIALA CORPORATIVA.
 
 

###
Ce reprezinta Co:lab 24?
Co:lab 24 este un maraton de 24 de ore ce reuneste specialisti dintr-o varietate de domenii dornici sa-si ofere abilitatile si competentele pentru a contribui la transformarea radicala a imaginii si perspectivelor unei organizatii neguvernamentale care a desfasurat in trecut actiuni cu un impact pozitiv semnificativ, avand insa putine resurse la dispozitia sa. 
 
Cine este organizatia initiatoare?
Evenimentul este organizat de eLiberare Design, o agentie de design nonprofit care prin activitatile sale sustine campanii de comunicare specifice organizatiilor neguvernamentale si proiectelor de CSR. Astfel, eLiberare Design isi propune sa ajute ONG-urile sa isi faca cunoscute activitatea si initiativele, printr-o identitate vizuala bine definita si cu o strategie de comunicare consecventa si bine conturata. 
 
Cine sunt partenerii?  
Principalii parteneri ai proiectului sunt organizatia Bridging the Gap si societatea Positive Projects, care prin proiectele derulate doresc sa vina in sprijinul dezvoltarii capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Romania, oferindu-le acestora resurse accesibile si reunind eforturile tuturor actorilor relevanti: ONG-uri, companii din mediul privat, institutii publice si alti factori de decizie relevanti. Celor doua li se alatura societatea Zephyr Group, aducand in cadrul evenimentului o bogata experienta in domeniul serviciilor externalizate de marketing si comunicare, adaptate nevoilor specifice sectorului ONG, in plina dezvoltare.  
 
Cum este conceput evenimentul?
Co:lab 24, ce urmeaza sa aiba loc pentru prima oara in luna martie 2015, este construit pe fundamentul a trei piloni principali:
 
1. Co:munitatea
De serviciile oferite gratuit in cadrul acestui eveniment va beneficia o organizatie neguvernamentala din Romania care, in urma unui proces de selectie riguros, va demonstra o experienta deosebita in derularea unor proiecte cu impact in comunitate, desfasurate insa in primul rand prin implicarea si motivarea membrilor si voluntarilor sai, cu un raport excelent intre realizarea obiectivelor si bugetul alocat în acest scop.
Astfel, Co:lab 24 isi propune sa actioneze ca un catalizator al actiunilor puse in slujba binelui colectiv, per-mitand organizatiei beneficiare sa-si comunice in mod eficient realizarile si sa-si impartaseasca povestile de succes, incurajand astfel ideea de implicare in comunitate.  
 
Pentru aceasta organizatie, Co:lab 24 va reprezenta o sansa unica de a se redefini si a se repozitiona, dintr-o perspectiva profesionista, in mediul neguvernamental din Romania, crescandu-si astfel numarul de sustinatori, impactul in societate, imbunatatindu-si capacitatea organizationala si accesul la finantare. 
 
2. Co:municarea
In cadrul unei abordari complexe, accentul va fi pus pe redefinirea modului in care organizatia beneficiara comunica imaginea sa si actiunile derulate catre toti factorii interesati.
 
Principalele servicii ce vor fi oferite gratuit in cadrul Co:lab 24 cuprind, fara a se limita la, urmatoarele:
 
• Design-ul sau redesign-ul logo-ului si al identitatii vizuale;
• Crearea unui manual de identitate vizuala (”brandbook”);
• Dezvoltarea unui nou website sau actualizarea celui actual pentru a reflecta noua imagine;
• Popularea website-ului cu texte elaborate de jurnalisti cu experienta;
• Elaborarea unei brosuri de prezentare a organizatiei;
• Alcatuirea unui catalog cu fotografii profesioniste de promovare;
• Filmarea si editarea unui video de promovare a organizatiei;
• Punerea la dispozitie a unui pachet de instrumente pentru comunicarea cu media (e.g. format predefinit pentru comunicatele de presa);
• Personalizarea paginii Facebook a organizatiei si dezvoltarea continutului pentru 6 luni;
• Consultanta pentru promovarea on-line, inclusiv prin canalele social media (e.g. prezenta social media, campanii gratuite de tip PPC/Google AdWords);
• Un program de pregtatire pentru a dezvolta capacitatea de a utiliza eficient instrumentele puse la dispozitie. 
 
Insa Co:lab 24 nu se va limita la serviciile de mai sus. Intrucat ne dorim ca investitia din cadrul evenimentului sa fie una sustenabila, iar organizatia neguvernamentala beneficiara sa poata fructifica pe termen lung beneficiile astfel dobandite, organizatia va beneficia si de:
 
• Indrumare pentru dezvoltarea unei strategii de atragere de fonduri coerenta si adecvata obiectivelor si resurselor organizatiei;
• Punerea la dispozitie pentru o perioada determinata a unui fundraiser care sa coordoneze si sa urmareasca implementarea strategiei de atragere de fonduri agreata in cadrul Co:lab 24;
• Construirea si lansarea, in ziua evenimentului, a unei campanii pentru atragerea unor fonduri suplimentare prin mecanismul redirectionarii a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014;
• Consultanta privind aspectele de natura administrativa si financiara care intervin în mod curent in cadrul activitatii organizatiei;
• Asigurarea accesului gratuit la programele de pregatire adresate ONG-urilor derulate in cursul anului 2015 de partenerii proiectului (NGO Training Academy – Bridging the Gap, NGOs talk – Positive Projects).
 
3. Co:laborarea
Acest eveniment este construit pe ideea de colaborare, de implicare in comunitate si constituie inca un pas pentru a aduce un plus de constientizare in randurile publicului roman. Astfel, credem ca fiecare individ poate gasi resurse proprii, de multe ori originale, pentru a sustine cauzele nonprofit si binele pe care acestea il genereaza, in beneficiul intregii societati. 
 
De aceea, in cadrul Co:lab 24 isi vor uni fortele persoane cu o bogata experienta dintr-o multitudine de domenii: designeri, dezvoltatori web, specialisti in comunicare, editori video, finantisti, fundraiseri, antreprenori, directori de companii si altii. Cu totii colaboreaza pentru acelasi scop, acela de a-i sustine pe cei care au decis ca a face bine este misiunea lor permanenta, pentru ca aceasta sa poata continua cu succes.
 
Persoana de contact: 
Stefan Coman - Manager de Proiect eLiberare Design
Tel: 0740 221 806 / E-mail: stefan@eliberare.com