Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate - Bursa Binelui, debutează anul acesta cu 140 de proiecte sociale înscrise de către 101 de organizații nonguvernamentale. 

Sferturile reprezintă prima etapă a competiției ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediție şi se desfășoară în perioada 5 -18 decembrie. În cadrul acestei etape fiecare proiect trebuie să atragă suma de 300 de lei de la 5 donatori distincți pentru a se califica în Semifinala Campionatului de Bine.

În ordinea numărului de inițiative înscrise avem categoriile de domenii: Social – 45 de proiecte, Educație – 41 de proiecte, Sănătate – 36 de proiecte, Antreprenoriat Social – 8 proiecte, Cultură – 3 proiecte, Drepturile Omului – 3 proiecte, Mediu – 2 proiecte și Sport – 2 proiecte. 

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, în secțiunea dedicată Campionatului de Bine. 

***
Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.