Între 2017 şi 2019 ultramaratonistul Andrei Gligor și-a propus să alerge 2045 km la şapte dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, dorind să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului ţării şi să mobilizeze opinia publică să se alăture unui proiect de impact pentru generaţiile viitoare, Pădurea Copiilor

Prima cursă din circuitul CaliVita 7 Deserts s-a desfășurat la sfârșitul lunii aprilie, în cel mai vechi deșert din lume, deșertul Namib, acolo unde Andrei a alergat 250km la temperaturi ce au depășit deseori 40-45 °C. Este doar începutul unei serii de curse extreme pe care Andrei îşi doreşte să o finalizeze în următorii doi ani. 

Cursa din Namibia nu a fost una deloc ușoară pentru Andrei, acesta descoperind înainte cu trei săptămâni de plecare, un chist parameniscal la genunchiul stâng, care i-a dat peste cap toate planurile pe care și le făcuse pentru acea cursă. Chiar și așa, sportivul a terminat cei 250km pe locul 11 în clasamentul general și 6 la categoria de vârstă 30-39 ani.
 
“Stând și derulând acum filmul celor petrecute timp de o săptămână în deșert, realizez că întreaga cursă a fost un rollercoaster de emoții. Și dacă profilul a fost destul de plat, cursa neavând diferență semnificativă de nivel, profilul emoțiilor a fost mai ceva decât cel mai greu ultramaraton montan pe care l-am alergat până acum. M-am bucurat, am plâns de durere, am simțit frustrare, neputiință pentru ca apoi să mă bucur din nou și tot așa, kilometru cu kilometru, pas cu pas, până la linia de finish.” – Andrei Gligor
 
 
De abia întors din Namibia, Andrei se pregăteîte să ia startul pe 18 iunie, la Gobi March (China), o cursă de 250km în deșertul Gobi, așa numita cursă a celor patru anotimpuri. Și asta deoarece în decurs de o săptamână Andrei va avea parte de toate anotimpurile și formele de relief. Cursa începe la o altitudine de 2400m și temperaturi negative, se urcă apoi până la aproape 3000m, iar în ultimele zile dunele de nisip și temperaturile de peste 35-40 °C vor face “deliciul” cursei.

Pentru următorii doi ani Andrei Gligor și-a propus un proiect extrem de îndrăzneț și anume să alerge pe fiecare dintre cele șapte continente, într-unele dintre cele mai dificile curse de anduranţă în regim de autosuficiență din lume, cu distanțe cuprinse între 250km și 522km, toate acestea pentru a strânge fonduri pentru plantarea a 7 ha de pădure în sudul României.

Fiecare dintre noi putem contribui la împlinirea misiunii lui. Donațiile pentru Pădurea Copiilor se pot face aici: http://padureacopiilor.galantom.ro/7deserts

Prin suportul său pentru mediul înconjurător și prin curajul și determinarea lui Andrei, o bucată de pădure va prinde viață și mii de oameni vor beneficia de-a lungul anilor de existența ei. Fiecare colț de pădure necesită dedicarea a sute de oameni până când va returna, prin efectele sale benefice, această investiție altor sute.
 
Andrei este sustinut in proiectul sau de: CaliVita Romania – sponsor principal
XNutrition Romania, CEP Romania, Quantum Sport, Explore Sport, Stem Sure, Doctor MIT, Running Mag, Garmin, Trisport
CentroKinetic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Contact:
 
Andrei Gligor Razvan Chiriac
andrei.gligor@gmail.com               comunicare@padureacopiilor.ro
0729.308.572 0724.313.48