Muzica are darul de a uni oamenii, indiferent de credințele, originile, background-ul social sau aspirațiile lor. Pentru a promova și susține accesul la sănătate al pacienților fără venituri și asigurări sociale și la educație al copiilor ce provin din familii dezavantajate, Fundația Policlinici Sociale Regina Maria organizează Concertul Caritabil de Crăciun pe 8 decembrie. Începând cu ora 19:00, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, vor urca violonistul Alexandru Tomescu, artistul care a câștigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu și artista Irina Sârbu & Band.

Evenimentul Caritabil de Crăciun își propune să informeze și să sensibilizeze societatea cu privire la situația pacienților fără venit și fără asigurări sociale sau cu venituri mici din Policlinicile Sociale Baba Novac și Sala Palatului, dar și a copiilor din cele două centre educaționale, cel din Băneasa și cel din Clinceni, cât și să strângă fonduri pentru susținerea acestora.

Alexandru Tomescu, artistul care a revoluționat modul în care este percepută muzica clasică în România, susține cauza fundației și va cânta cu celebra vioară Stradivarius Elder Voicu. Cântăreața de jazz Irina Sârbu & Band, vor crea o atmosferă caldă, specifică Sărbătorilor de Crăciun, în a doua parte a evenimentului.

Pacienții noștri sociali au povești de viață diferite: oameni cu educație precară care au muncit întreaga viața ca zilieri astfel încât la bătranețe nu au nici un venit, tineri iesiți din centre de plasament care își caută încă un drum în viață, femei tinere cu copii care nu au avut șansa unei familii iubitoare. Există și pacienți sociali educați, trecuți de cincizeci de ani care intr-o zi au pierdut serviciul și nu au mai reușit apoi să se reintegreze. Rămași fără venituri și fără asigurări de sănătate, singura soluție medicală pe care o mai au sunt policlinicile noastre sociale”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.
 
De 6 ani, Policlinica Socială Baba Novac este singura de acest fel din București care oferă consultații și tratamente persoanelor fără venituri și fără asigurări medicale. În 2016, peste 2.000 de pacienți sociali au accesat servicii medicale complexe în mod gratuit. Iar la Policlinica Socială Sala Palatului, în ultimul an au fost oferite servicii medicale pentru peste 2.000 de persoane cu venituri mici și foarte mici.
 
  
Din 2011, de la lansarea proiectului Afterschool Clinceni și în 2012 a Centrului Educațional Băneasa, peste 140 de copii care rămân singuri acasă, fără ajutorul părinților sau cu foarte puțin ajutor din partea acestora, au fost implicați în activități educaționale și îndrumați de doamnele Mitra Enayati și Melania Medeleanu. Pe lângă temele de la școală, copiii participă la ateliere de engleză, pictura, gastronomie,. totul pe baza unor solide principii de educație morală și spirituală.
O particularitate a  Centrului Educațional din Băneasa, este aceea că el s-a transformat pe parcursul anilor într-un loc de întâlnire pentru comunitatea din zonă, un loc în care părinții sunt încurajați deopotrivă să își dezvolte educația spirituală și morală alături de copiii lor și de a contribui în mod activ la transformarea comunității.
Toate fondurile obținute din vânzarea biletelor la Concertul de Caritate din 8 decembrie vor fi folosite în beneficiul pacienților sociali și a copiilor din cele două centre educaționale.
###
Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite  persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna.
In 2016, fundația a lansat trei programe medicale pilot — Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer și părinții copiilor bolnavi de cancer. În plus, în cele două centre educaționale din Clinceni și Băneasa vin zilnic peste 150 de copii din familii defavorizate.