Habitat for Humanity România a încheiat un parteneriat cu compania cehească TCCM, specializată în distribuţia de telefoane mobile în Europa Centrală şi de Est. TCCM a donat organizației 22 de telefoane CAT ultrarezistente la șocuri, praf și apă, speciale pentru condițiile de pe șantierele Habitat for Humanity și în intervenția în caz de dezastre naturale.

Membrii echipei de construcții Habitat for Humanity România vor folosi, începând cu anul viitor, 22 de telefoane ultrarezistente CAT, potrivite pentru lucrul în condiții severe și expunere la apă, praf și șocuri.

Unul dintre modelele de telefoane CAT donate de TCCM dispune de o cameră foto termică integrată care indică pierderile de căldură. Acest telefon va ajuta specialiștii Habitat for Humanity România în proiectele de eficientizare energetică a clădirilor, dar și în prevenția de incendii, pentru că poate identifica surse de foc sau supraîncălziri ale instalațiilor electrice sau termice.
 

“Compania TCCM ni s-a alăturat în misiunea noastră: aceea de a lupta pentru o lume în care fiecare om are posibilitatea să locuiască în condiții decente. Ajutorul TCCM, prin donația de echipamente CAT, va face munca pe șantierele noastre mai eficientă și va contribui la succesul campaniilor noastre de prevenție și intervenție în caz de dezastre”
, declară Gabriel Pascal, Director de Program Habitat for Humanity România
 

“Suntem foarte bucuroși și mândri pentru parteneriatul nostru cu Habitat for Humanity. Am convingerea că telefoanele mobile CAT, prin caracteristicile speciale ale acestora, vor ajuta partenerul nostru în lucrul pe șantierele sale. Telefoanele mobile CAT sunt telefoane proiectate în mod special pentru activități outdoor - atât în activități profesionale cum sunt cele ale constructorilor, agricultorilor sau instalatorilor, cât și activități sportive în aer liber, precum mountain bike, alpinism sau drumeții montane”,
declară Sandu Tone, Country Manager TCCM România & Moldova

Habitat for Humanity România derulează, în prezent, proiecte de construcție de locuințe în orașul Bacău, în localitatea Cumpăna (județul Constanța) și în Ploiești. Organizația construiește, de asemenea, un centru comunitar pentru copiii defavorizați din Buftea și un bloc cu locuințe sociale la Mediaș, unde renovează, de asemenea, o clădire care va găzdui ateliere protejate pentru 200 de tineri din oraș, care în prezent se luptă cu excluziunea socială.
 
***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
 
Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69 000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.