Campania caritabilă „O floare de colț pentru un prânz cald” a fost lansată marți, 18 octombrie, ora 19 printr-un eveniment de tip flash-mob organizat în Piața Unirii, Timisoara.  Această inițiativă de strângere de fonduri aparține organizatorilor Balului Vienez de la Timișoara cu scopul de a promova spiritul caritabil în rândul comunității locale. 
 
Conceptul e simplu: în schimbul unei donații minime de 10 lei, cost ce reprezintă prețul unei mese calde pentru un copil defavorizat, se poate achiziționa o broșă în formă de floare de colț. Campania este o invitație deschisă tuturor timișorenilor care consideră că a dărui, oricât de puțin, e important în viață.  Astfel, floarea de colț devine un simbol al spiritului caritabil pe care organizatorii Balului Vienez de la Timișoara îl promovează în fiecare an în orașul nostru. 
 
Campania „O floare de colț pentru un prânz cald” este lansată cu cinci săptămâni înaintea Balului Vienez de la Timișoara care, anul acesta, va avea loc pe data de 25 noiembrie 2016. Timp de o lună, broșele cu florile de colț vor fi distribuite de tinerii voluntari prin diferite puncte de distribuție cum ar fi companiile și organizațiile partenere: Profi, Zoppas, eta2u, Metropolitan Life, Awards by Aliosha. Pe această cale organizatorii lansează o invitație companiilor și organizațiilor locale să facă parte din această campanie a generozității și să devină partenere de distribuție a florii de colț.  
 
Toate donațiile obținute în urma distribuirii floriilor de colț vor asigura o masă caldă unui copil defavorizat social din cele trei centre ale Fundației United Way Timișoara. Anul trecut, campania a durat trei săptămâni, timp în care s-au distribuit 2.200 de broșe. Anul acesta campania se va desfășura timp de cinci săptămâni în speranța de a se distribui 5.000 de broșe în formă de floare de colț și astfel să se asigure 5.000 de mese calde  acestor copii. 
 
Ada Gabor, Manager United Way Timișoara, a declarat: „Suntem recunoscători fiecărui timișorean și fiecărei companii și instituție care au înțeles ce înseamnă generozitatea și au decis să se alăture acestei campanii caritabile. În pragul sărbătorii de Crăciun, acest gest contează enorm pentru cei 500 de copii cu care lucrăm în centrele noastre din Timișoara. În numele lor vă mulțumesc.”
 
Floarea de colț a făcut deja bine înainte de a fi distribuită. Anul acesta broșele au fost confecționate de mame provenind din familii monoparentale cu mulți copii, prin intermediul Asociației CRIS-DU Aeropagus, care organizează programe de integrare socială pentru persoane aflate în dificultate.  
 
BALUL VIENEZ DE LA TIMIȘOARA 
Balul Vienez de a Timișoara a luat ființă în anul 2012 ca și eveniment  cultural caritabil menit să adune împreună comunitatea oamenilor de afaceri vorbitori de limbă germană alături de oamenii de afaceri autohtoni pentru ca împreună să susțină o cauză socială. 
 
Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea bal recunoscut la nivel mondial de către Primăria din Viena și se organizează sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei. Printre cei 350 de invitați, evenimentul este onorat prin participarea reprezentanților ambasadelor, consulatelor, familiilor regale, a instituțiilor locale și a investitorilor prezenți pe piața din România, precum și reprezentanții Primăriei din Viena. 
 
Balul Vienez de la Timișoara este un eveniment cultural, educațional și social, care, de la an la an, face  o diferență din ce în ce mai mare în comunitatea locală și nu numai. Banii strânși la acest eveniment se îndreaptă spre proiectele susținute de organizația internațională United Way Romania, filiala de Vest. 
 
Prin programul educațional oferit de Fundația Balul Vienez de la Timișoara, în cei patru ani de existență, peste 1000 de tineri și copii au fost inițiați în arta dansului, a manierelor de societate și a istoriei locale.  La ultima ediție 48 de tineri și 54 de copii au fost selectați ca debutanți, respectiv  mini-dansatori , în programul artistic al Balului Vienez de la Timișoara. Mulți dintre foștii debutanții se reîntorc la Balul Vienez de la Timișoara ca voluntari, ajutând la organizarea edițiilor următoare.
 
EDIȚIA A V-A 
În 2016 Timișoara sărbătorește 300 de ani de la instaurarea administrației austriece și de facto anul de naștere al „Micii Viene”.  În acest an aniversar, ediția a V-a a Balului Vienez de la Timișoara își dorește să fie în centrul manifestărilor dedicate acestui moment istoric ce a definit istoria orașului. Din acest motiv, campania „Floare de colț” se va lansa pe 18 octombrie, data la care Eugeniu de Savoya a intrat in Timișoara.  
 
DESPRE ORGANIZATORI – FUNDATIA HATEGAN 
Fundația Hațegan a crescut din Fundația Balului Vienez de la Timișoara, organizație care a fost înființată în scopul organizării acestui eveniment caritabil. De-a lungul celor patru ediții am cunoscut mulți oameni, am văzut multe nevoi, și astfel ne-am decis să lărgim spectrul și scopul fundației. Fundația Hategan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiune prin patru linii de programe: comunitate, familie, life-work balance și educație.