Programul ofera astfel ONG-urilor instrumentele necesare sa-si sustina mai bine cauza:
● Google Apps pentru organizatii nonprofit - o versiune gratuita a pachetului Google Apps dedicata ONG-urilor, care include Gmail pe domeniul propriu al organizatiei, Google Calendar, Google Drive si Hangouts, cu spatiu de stocare online de 30 GB, care vor ajuta organizatia sa colaboreze mai bine in echipa; 
● Google AdGrants - pachet de reclama pe Google AdWords in valoare de pana la 10.000 USD lunar, pentru ca ONG-urile sa ajunga mai usor la donatori;
● YouTube pentru organizatii nonprofit - facilitati premium de personalizare pe canalul YouTube al organizatiei, capacitate extinsa de incarcare a materialelor video, astfel incat sa spuna povestea organizatiei lor unei audiente si mai mari; 
 
In plus, pentru organizatiile neguvernamentale Google a creat si materiale educationale despre utilizarea acestor produse, studii de caz si tutoriale video. Organizatiile neguvernamentale din Romania  au posibilitatea de a se alatura comunitatii globale de ONG-uri, sa afle lucruri noi si sa impartaseasca propria experienta cu ceilalti. Organizatiile nonprofit validate isi pot activa unul, mai multe sau toate serviciile disponibile in program si pot aplica direct pe pagina “Google pentru organizatii nonprofit” pentru Romania: www.google.com/nonprofits/account/signup/ro
 
Programul este implementat in Romania in parteneriat cu Asociatia TechSoup Romania si TechSoup Global, partenerii de validare pentru ONG-urile aplicante. Asociatia TechSoup serveste in prezent o comunitate de 1265 de ONG-uri cu produse si servicii software, dar si cu traininguri si programe care sa creasca capacitatea institutionala a organizatiilor.

Radu Motoc, vicepresedinte executiv Asociatia TechSoup: “Angajamentul TechSoup va fi intotdeauna sa construim oportunitati pentru ca ONG-urile din Romania sa aiba cat mai multe optiuni de produse si servicii pentru a-si creste capacitatea institutionala de a-si servi cat mai bine cauzele si beneficiarii. Am gasit parteneri cu aceeasi viziune si angajament in Google si in colegii din Google Romania.”
 
ONG-urile din Romania care vor sa aplice in program trebuie sa fie inregistrate in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor ca organizatie neguvernamentala si sa fie validate, conform criteriilor de eligibilitate Google, de catre partenerul local TechSoup Romania. Google are decizia finala in ceea ce priveste eligibilitatea ONG-urilor aplicante. Nu sunt eligibile in program organizatiile si institutiile guvernamentale, spitalele si institutiile educationale ca scoli si universitati. Programul este disponibil in acest moment in 41 de tari la nivel mondial. 
 
Elisabeta Moraru, industry manager Google Romania:Acest program pune la dispozitia ONG-urilor instrumente care permit identificarea de noi donatori si voluntari, le ajuta sa lucreze mai eficient si sa genereze actiuni impreuna cu societatea civila. Ne dorim ca organizatiile eligibile sa beneficieze de potentialul lor extins in lumea digitala. Obiectivul nostru este sa le respectam munca pentru ca este esentiala in educarea unei societati care sa creeze modele de comportament responsabil fata de viitorul nostru.”
 
O serie intreaga de ONG-uri din Romania beneficiaza deja de facilitatile acordate prin programul Google AdGrants lansat anul trecut. In acest fel, proiectele lor au devenit nu doar mai vizibile, ci si mai eficiente: au putut recruta mai usor noi voluntari, si-au putut organiza mai bine sesiunile de strangere de fonduri sau pur si simplu si-au popularizat activitatile si proiectele.
 
“MaiMultVerde” este una dintre cele mai mari organizatii ecologiste din Romania, care si-a asumat la infiintare, in 2008, construirea unei noi culturi a voluntariatului pentru mediu in Romania. 
Anamaria Bogdan, director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: “Este reconfortant sa stii ca poti rula campanii prin AdWords cu ajutorul unui buget zilnic generos. Am reusit astfel sa crestem traficul pe www.maimulverde.ro si in sectiunea http://shop.maimultverde.ro. Avem o masa de vizitatori constanta pe site (cu unele varfuri in preajma actiunilor de plantare); avem inscrieri constante la www.maimultverde.ro/newsletter (instrumentul prin care ne anuntam voluntarii despre actiuni), iar comenzile in shop-ul nostru caritabil si la programul de donatii de la http://maimultverde.ro/sustine au crescut usor.”
 
“Asociatia M.A.M.E.” este o organizatie nonprofit infiintata in anul 2009 cu scopul de a sprijini copiii diagnosticati cu cancer si alte boli grave, precum si copiii care provin din medii defavorizate.
Maria Culescu, presedinte fondator Asociatia M.A.M.E.: “Programul Google AdWords ne-a ajutat in desfasurarea mai multor campanii, reprezentand un instrument viabil si de impact asupra publicului nostru tinta. Am realizat campanii AdWords pentru promovarea urmatoarelor campanii si proiecte dezvoltate de Asociatia M.A.M.E.: «Fabrica de Implinit Dorinte a lui Mos Craciun»,  «Martisor de Fapte Bune Vestitor», campania de directionare a 2% din impozitul pe venit si de directionare a 20% din impozitul pe profit si proiectele Centrul Stelutelor si Planeta Roz.”
 
Cu peste 25 de ani de istorie in Romania, intreaga activitate a organizatiei “SOS Satele Copiilor Romania” pune pe primul loc interesul copiilor. 

Ana Ene, public relations & communication specialist SOS Satele Copiilor Romania: “Google AdWords reprezinta oportunitatea de a ajunge la utilizatori atunci cand ei au nevoie de ceva in mod particular. Acest instrument folosit asa cum trebuie, transforma utilizatori in donatori. E atat de simplu.”

***
Despre Google Inc.
Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Inovatiile aduse in cautarea online si publicitate au facut din Google un domeniu de referinta pe Internet si una dintre cele mai cunoscute marci din lume.

Despre TechSoup Romania
Asociatia TechSoup Romania ofera tehnologie accesibila pentru ONG-uri: acces la produse software profesionale, traininguri online de abilitati digitale si cresterea capacitatii organizatiei si resurse gratuite de invatare despre tehnologie pentru organizatia ta. Afla mai multe si inscrie-ti organizatia pe www.techsoup.ro