Seara de Gala din acest an a avut loc la W.A.S.P. – Working Art Space&Production si a avut tema  “Voluntariatul devine o traditie”.  Celebrarea voluntariatului a fost facuta in prezenta a numeroase personalitati din mediul institutional, corporate si artistic, printre care se numara Zoli TOTH, Irina PACURARIU, Steven van GRONINGEN si Valeria van GRONINGEN, Paula HERLO, Raed ARAFAT si Mona NICOLICI. 

Gala Nationala a Voluntarilor, editia a IV-a a avut parte de o seara de poveste unde personajele principale au fost 92 de finalisti, 25 de premii, 220 de invitati, 30 de voluntari, 23 de parteneri si sustinatori, multi prieteni si multe povesti de succes. Pentru al IV-lea an consecutiv gazda evenimentului a fost Irina PACURARIU, sustinator loial al Galei si ambasador al voluntariatului incepand cu anul 2013. Pentru prima oara, intreaga seara a fost transmisa LIVE pe Internet cu sprijinul partenerilor nostri media – Radio Lynx, pe www.responsabilitatesociala.ro si pe www.galavoluntarilor.ro

Momentele si expozitiile artistice in tema Galei de anul acesta nu au lipsit nici in acest an. Fotograful Rares HELICI ne-a bucurat cu o expozitie foto din colectia proprie. Rares Helici vine din Sibiu, oras de inspiratie vizuala pentru multi fotografi. Este voluntar in cadrul ONGT Crispus de 12 ani si formator a unor generatii intregi de voluntari din tara. Alte doua momente artistice aplaudate indelung de publicul din sala au fost aigurate un grup de colindatori din satul Vatra Moldovitei, judetul Suceava. Acestia sunt cei mai tineri voluntari ai Asociatiei ”Proiect Pro Europa” si au venit sa ne cante in dulcele grai bucovinean despre traditii pastrate cu sfintenie in satucul lor de munte.  

Cea de-a IV-a editie a Galei Nationale a Voluntarilor a avut 21 de castigatori la cele 20 de sectiuni si 4 castigatori votati si premiati de public pe site-ul www.galavoluntarilor.ro. Lista completa a castigatorilor o puteti consulta pe website-ul competitiei.

In cadrul serii de gala au fost premiati pentru implicarea lor in proiecte de voluntariat realizate in parteneriat cu organizatii din intreaga tara si angajati ai OMV Petrom Romania inscrisi in competitia Campionatul de Voluntariat, De asemenea, Federatia Fundatiile Comunitare din Romania, parteneri ai editiei de anul acesta,  au premiat cele mai frumoase povesti de voluntariat inscrise in cadrul aplicatiei DeedIN. 

Voluntariatul a fost premiat si reprezentat la nivel larg in cadrul editiei a IV-a a Galei Nationale a Voluntarilor si astfel, impreuna cu toti finalistii, castigatorii, partenerii si sustinatorii transformam pe an ce trece voluntariatul intr-o traditie.

Competitia Gala Nationala a Voluntarilor este sustinuta si in acest an de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in Romania: Raed ARAFAT, Margareta PISLARU, Damian DRAGHICI, Marius MANOLE, Irina PACURARIU, Calin GOIA, Valeria Racila van GRONINGEN, si Zoli TOTH. Competitia din acest an a fost realizata cu sprijinul Federatiei Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR), a Ministerului Tineretului si Sportului si Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale din Romania (ANPCDEFP). si Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Gala Nationala a Voluntarilor este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din intreaga tara, moment ce ofera o binemeritata recunostere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Mai multe informatii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum si conditiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competitiei www.galavoluntarilor.ro
 
***
Despre organizatori
VOLUM este federatia care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania. Infiintata in anul 2010 la inititiva Pro Vobis – Centrul de Resurse pentru Voluntariat, VOLUM este o organizatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. In prezent, Federatia VOLUM are 62 de organizatii membre care implica voluntari si sprijina miscarea de voluntariat in domeniile: social, educatie, tineret, sanatate, protectia mediului si drepturile omului.

Despre parteneri
Parteneri strategici: Petrom, Raiffeisen Bank, FFCR (Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania)
Parteneri: Holcim Romania
Sustinatori: URSUS Breweries, GlaxoSmithKline, ANPCDEFP, Enel
Parteneri media: Ejobs.ro, Nonguvernamental.org ,Stiriong.ro, ResponsabilitateSociala.ro, CSRmedia.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, AlTreileaSector.ro, Empower.ro, Blogunteer.ro, RadioLynx.ro