Organizatia Umanitara CONCORDIA  a demarat proiectul „Protectie, consiliere si relationare pentru copii vulnerabili“ prin care copiii proveniti din familii defavorizate social de la Casa AUSTRIA din Ploiesti, vor primi suport in procesul de integrare sociala. Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Ploiesti si se va desfasura pe o perioada de 7 luni, pana la finalul lunii noiembrie 2016.

Acest proiect vine in sprijinul copiilor prin consiliere pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, asistenta sociala, activitati socio – educative, activitati sportive si artistice si sprijin permanent pentru sanatate si igiena personala, prin implicarea a 10 voluntari pe toata perioada desfasurarii programului. Rezultatele se vor reflecta in cresterea integrarii sociale si dezvoltarea abilitatilor de relationare a copiilor intre ei, precum si cu persoanele adulte. 

Casa AUSTRIA este un proiect al Organizatiei Umanitare CONCORDIA care ocroteste 24 de copii in doua module de tip familial, pentru care asigura hrana zilnica, materiale igienico - sanitare, asistenta sociala, sprijin educational si medical. Proiectul este finantat in 2016 de catre Municipiul Ploiesti cu suma de 25.000 lei.  
 
***
Organizatia Umanitara CONCORDIA este o organizatie independenta, neguvernamentala si nonprofit, activa la nivel international, care are ca misiune sustinerea familiilor aflate in dificultate si (re)integrarea sociala (familiala, scolara, profesionala) a copiilor, tinerilor si adultilor, spre o viata autonoma si responsabila. Timp de 25 de ani CONCORDIA  a ajutat in Romania peste 4.500 de copii si tineri, si ocroteste anual peste 550 de copii si tineri in casele si locuintele sale din Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova.