HOSPICE Casa Speranței anunță numirea Mirelei Nemțanu în funcția de Director Executiv al organizației neguvernamentale, începând cu data de 10 august 2016. Mirela îl va înlocui pe Alexandru Pădureanu, care va ocupa poziția de Deputy Chief Executive Officer și Fundraising Director în cadrul Hospices of Hope, rețea din care face parte HOSPICE Casa Speranței.

În ultimii 5 ani și jumătate, Mirela Nemțanu a făcut parte din echipa L’Oreal România, în calitate de Corporate Communication, Public Affairs & Regulatory Affairs Manager și membru în board-ul companiei. Din această funcție, a coordonat și implementat acțiunile de comunicare internă și externă, derularea proiectelor de CSR, public affairs, crisis management, scientific & regulatory affairs.

Mirela are o experiență de peste 17 ani în domeniul marketingului, comunicării și al responsabilității sociale, cumulata în cadrul TNT Express (echipa din care a facut parte aproape 9 ani, iar în calitate de Marketing Manager a fost responsabilă inclusiv de managementul activităților de CSR ale companiei) și RTC Holding (grup în care a ocupat funcția de Managing Director și Președinte al Fundatiei RTC și totodată Marketing & Communication Manager pentru trei dintre diviziile grupului).

Din 2003 s-a dedicat activ și voluntar susținerii proiectelor de CSR ale companiilor din care  a făcut parte sau ale organizațiilor partenere. Din 2009 se implică activ în diverse organizații și asociații de profil, dedicate susținerii drepturilor oamenilor, eticii aplicate sau învățământului, fiind totodată membru al boardului consultativ al Facultății de Marketing, cât și al Academiei de Studii Economice, București.

„Sunt încântată și onorată de oportunitatea de a face parte din echipa HOSPICE Casa Speranței și de a coordona activitatea acestei fundații ce reușește să aducă speranță copiiilor și adulților care se luptă cu o boala incurabilă. Din păcate, în România aproximativ 160.000 de persoane cu boli incurabile au nevoie de îngrijire paliativă în fiecare an, însă mai puțin de 8% dintre aceștia beneficiază de ea la momentul potrivit. Scopul nostru este de a contribui la schimbarea acestor statistici și de a atrage alături de noi cât mai multe persoane dornice să ajute”, a declarat Mirela Nemțanu.

***
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 
Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.