La eveniment au participat reprezentanti ai partenerilor in proiect, Ascendo S.R.L. si Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale, colaboratori, potentiali beneficiari ai proiectului si jurnalisti. 
 
„Atelierul de meserii” continua activitatile de formare si dezvoltare profesionala pe care Fundatia World Vision Romania le desfasoara de 14 ani in opt judete ale tarii. Proiectul cuprinde aproximativ intreaga tara, mai putin Regiunea de Dezvoltare Vest, si se desfasoara in perioada 16 aprilie 2014 – 15 octombrie 2015. 
 
“Avand in vedere dinamica fortei de munca in spatiul european si specificul pietei de munca locale, Atelierul de meserii ofera gratuit oportunitati de calificare si recalificare in profesii pentru care exista o cerere crescuta. Vom lucra impreuna cu angajatori din toata tara, astfel incat impactul proiectului sa depaseasca nivelul personal si sa ii avantajeze pe toti cei implicati. Un atu al proiectului este partenerul francez INFA – Institut National de Formation et d’Aplication, cu o experienta de aproape 70 de ani in domeniul formarii profesionale.” 
 
Proiectul “Atelierul de meserii” va sprijini 2200 de persoane angajate, din mediul rural si urban, in dezvoltarea profesionala. Ne adresam cu precadere muncitorilor necalificati, celor cu nivel scazut de calificare si persoanelor care doresc sa obtina o calificare suplimentara.  
 
Participantii la proiect vor beneficia gratuit de consiliere si orientare in cariera, seminarii si schimburi de experienta si cursuri de calificare / recalificare in meseriile: lucrator comercial, patiser, lucrator social, infirmiera, ingrijitoare batrani la domiciliu, operator introducere, prelucrare si validare date. 
 
Persoanele interesate de inscrierea in proiect sunt invitate sa ne contacteze la  tel. 0731.444.607 sau email cristiana_vienescu@wvi.org, persoana de contact Cristiana Vienescu. 
 
***
Fundatia World Vision Romania deruleaza proiectul „ATELIERUL DE MESERII” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale. Prosperitatea familiilor este esentiala pentru bunastarea copiilor, intrucat le ofera acestora sanse egale la educatie si dezvoltare. Prin aceste activitati, stimulam o atitudine activa si implicarea in schimbarea conditiei de saracie in Romania.  
 
 
 
Claudia Tokacs
Specialist PR & Comunicare 
Fundatia World Vision Romania
claudia_tokacs@wvi.org 
Tel. 0731.444.773