Ești licean, îți plac tehnologiile verzi și te interesează cu adevărat cum va arăta, cum va funcționa și cât de sustenabil va fi orașul tău? Înseamnă că vei accepta provocarea concursului BeSMART, prin care GreenTech Film Festival provoacă tinerii din România să devină arhitecții orașelor inteligente ale viitorului imediat.

BeSMART este un concurs educativ, prin care este încurajată informarea și educarea tinerei generații să gândească și să propună soluții optime legate de conceptul Smart City / Oraș Inteligent.

Participanții la concurs trebuie să demonstreze o bună cunoaștere a acestui concept, ideile și soluțiile răspunzând unor probleme reale identificate în comunitățile locale și care pot fi rezolvate prin implementarea tehnologiilor verzi.

Înscrierea în concurs se poate face individual sau în echipe de lucru, de maximum 5 persoane. Participanții pot viza probleme din comunitatea locală ce țin de: școală, clădiri „verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sănătate publică, educație, siguranța  și altele.

Planul prezentării trebuie să conțină următoarele:
• Descrierea sumară a problemei identificate în oraș/localitate;
• Ce impact estimat are asupra comunității și mediului;
• Propunerea unor soluții tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
• Efectele benefice ale acestor soluții SMART asupra comunității și mediului;

Prezentarea va fi în format video, participanții având la dispoziție maximum 10 minute în care să convingă juriul prin coerență, claritate și competență.
Concursul se desfășoară în perioada 8 iunie – 12 octombrie 2018, perioadă în care participanții trebuie să trimită prezentarea video pe adresa contact@greenetchfilmfestival.ro.

Între 15 și 19 ctombrie 2018, un juriu format din specialiști va viziona prezentările și va selecta finaliștii, aceștia urmând a-și susține LIVE argumentele în cadrul unei sesiuni speciale, la DB Technology. Festivitatea de premiere a câștigătorului concursului BeSMART are loc pe 29 octombrie, la Cinema Elvira Popescu, în cadrul GreenTech Film Festival 2018, care se desfășoară în perioada 26-31 octombrie la București și la Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre concurs, regulament și premii, în curând. Urmărește pagina de facebook a concursului: fb.me/BeSMART.GreenTech