• Every Can Counts România începe o nouă ediţie a campaniei ExtravaCANza, dedicată colectării dozelor din aluminiu pe litoralul românesc. Ediţia din acest an se desfăşoară pe plaja Flora din staţiunea Mamaia în zilele 13-15 iulie | 20-22 iulie | 27-29 iulie.
• Cei mai activi turişti care colectează doze vor fi premiaţi cu băuturi răcoritoare, bere, vouchere de cumpărături şi accesorii pentru bucătărie.
• Dozele colectate vor fi numărate una câte una, folosind un aparat automat ce face parte din reţeaua EcoCan gestionată de Can Pack Recycling.
• Pe plaja vor fi instalate containere de mari dimensiuni în care pot fi colectate deşeurile reciclabile generate de turişti pe plajă sau la hotel.

În perioada 13 – 29 iulie turiştii de pe litoral vor putea să arate cât sunt de responsabili în privinţa deşeurilor pe care le produc în timpul vacanţei, prin campania ExtravaCANza, care îi încurajează să colecteze dozele din aluminiu pentru a le trimite spre reciclare. Ediţia din acest an a campaniei ExtravaCANza se desfăşoară pe Plaja Flora din staţiunea Mamaia, timp de nouă zile, respectiv în zilele 13-15 iulie, 20-22 iulie, 27-29 iulie.

Campania presupune colectarea dozelor din aluminiu de către turişti şi introducerea acestora într-un aparat inteligent, care le permite să vadă câte doze au introdus şi, pe baza bonului emis de aparat, să îşi aleagă unul dintre premiile pregătite de organizatori. Sistemul EcoCan este la îndemâna tututor celor care doresc să continue această acţiune şi la reîntoarcerea de pe litoral, fiind prezent în 28 de locaţii din ţară, supermaketuri sau zone publice, la iniţiativa comună a Every Can Counts România şi Can Pack Recycling. 

Cei mai activi turişti care colectează doze vor fi premiaţi cu băuturi răcoritoare, accesorii pentru bucătărie şi vouchere de cumpărături.
• 5 doze = o băutură racoritoare
• 30 doze = un cuţit de bucătărie
• 50 doze = un storcător de fructe
• 60 doze  = voucher 50 lei 

Pe lângă acţiunea de colectare a dozelor din aluminiu, organizatorii au inclus în programul campaniei activităţi de distracţie pentru toate vârstele – campionate de fotbal, sesiuni foto într-o cabină special amenajată, face painting pentru copii şi animaţie. 

„Vrei o plajă ca afară? O poţi avea cu minim de efort la Mamaia. Acţiunile noastre de colectare a dozelor din aluminiu şi nu numai, într-un mod distractiv, au devenit deja un must have în fiecare vară pe litoral. Sub sloganul „Deschide, Bea, Reciclează, Repetă” vă asteptăm la distracţie în zilele în care vom fi pe plajă. Tot ceea ce trebuie să faci este să vii cu doza goală la noi sau să o arunci în containerele speciale instalate pe plajă. Sperăm ca gestul tau, care ar trebui să fie unul obişnuit, va fi observat şi urmat de cât mai mulţi turişti. Acum avem cu ce.„ 
Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro  - Every Can Counts

***
ExtravaCANza
este o acţiune de conştientizare desăşurată sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro) derulat în România de Asociaţia Alucro. Scopul campaniei este de a încuraja reciclarea dozelor din aluminiu şi păstrarea curăţeniei pe litoralul românesc. 
Parteneri: Can Pack Recycling, Bergenbier, Coca Cola HBC, Rompack Management, Penny Market Romania, GreenPoint Management, Party Baloony Events

Parteneri media: Radio Vacanţa, EcoMagazin.ro, Zero Waste România, Criteriul Naţional, Mesager de Constanta, ionutcoman.ro, Constănțeanul
Despre Every Can Counts Romania:  Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoara proiecte de mediu  ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 8 ani de activitate, Asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana Every Can Counts care se desfasoara in prezent in 12 tari. Toate proiectele noastre transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunatatirea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg. Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro