40 localitati au fost implicate, in toate judetele dunarene. Repartizarea geografica a implicarii in functie de participare este urmatoarea: Olt - 877 voluntari, Constanta - 556 voluntari, Giurgiu - 493 voluntari, Teleorman – 469 voluntari, Dolj – 453 voluntari, Caras-Severin – 252 voluntari, Galati – 220 voluntari, Braila – 211 voluntari, Mehedinti – 133 voluntari, Calarasi – 97 voluntari, Tulcea – 85 voluntari, Ialomita – 11 voluntari.

Procentul de reciclare a fost, la nivel intregii actiuni, de 42%. Per judet, procentele de colectare selectiva si valorificare sunt: Giurgiu – 74,2%, Calarasi 55%,  Olt 49,7%, Constanta 44%, Galati – 50%,  Dolj 41%, Caras-Severin 34,1%, Ialomita 33,3%, Mehedinti 30%, Tulcea 26,9%, Teleorman 18%, Braila 17,7%. Managementul deseurilor a fost asigurat de un operator economic in orasele: Craiova, Slatina, Alexandria, Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Galati, Slobozia, Constanta, Navodari, Tulcea, iar in restul localitatilor actiunea a avut sustinerea primariilor.

Actiunea de curatenie a marcat Ziua Internationala a Apelor de pe 22 martie si a avut un caracter educativ, elevii invatand sa colecteze selectiv deseurile si constientizand efectele poluarii apelor. Actiunea este sprijinita de Kaufland Romania si este organizata in parteneriat cu Ministerul Mediului, cc, doamna Ministru Gratiela Gavrilescu fiind prezenta la curatenie in judetul Constanta.

"Aceasta actiune reprezinta un mod prin care putem arata tinerilor ca tot ceea ce inseamna obiecte aruncate pe iarba, in apa, chiar si in propria casa si propria scoala, sunt lucruri care duc la poluare si la scaderea gradului de ozon", a declarat Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

"Ne bucuram ca am avut ocazia sa implicam voluntarii si sa ii facem mai constienti de problema deseurilor printr-o astfel de actiune. Fie ca vorbim despre judetul Caras Severin - care este zona de intrare a Dunarii - fie de judetul Tulcea, unde se varsa Dunarea, toata regiunea a fost acoperita de voluntari inimosi, care  au dat un exemplu de implicare in comunitate. Este prima actiune dintr-un amplu proiect dedicat regiunii Dunarii.", a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv "Let’s Do It, Romania".

“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o ampla campanie de educare ecologica in scolile din judetele dunarene, prin intermediul training-urilor interactive si prin intermediul unei caravane educative organizate de echipele locale “Let’s Do It, Romania!” si o actiune de curatare a malurilor Dunarii pe 27 iunie 2015, in apropierea Zilei Internationale a fluviului. 
 
###
“Let`s Do It, Danube!“ este un proiect  “Let`s Do It, Romania!“.  Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.                
“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: Anca Banita, Coordonator Comunicare anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678
Website: http://www.letsdoitromania.ro 
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO