Evenimentul a reunit reprezentanti ai Guvernului – Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului Gabriela Coman, Secretarul de stat in cadrul MMFPSPV, Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, Ioana Cazacu  - reprezentanti ai Parlamentului Romaniei – Florin Iordache, Presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala, deputatii Gabriela Podasca, Andreea Paul si Mihai Sturdzu - ai mediului diplomatic si de afaceri, personalitati publice, artisti – Sore si Andreea Balan -, jurnalisti, precum si persoane fizice care doresc sa sustina proiectele UNICEF in beneficiul copiilor vulnerabili.  

“Chiar daca nu exista o solutie simpla, un vaccin sau un medicament impotriva violentei, stim ce putem face pentru a proteja mai bine copiii din Romania. In ultimii, UNICEF in parteneriat cu autoritati centrale si locale a testat noi servicii la nivelul comunitatii pentru a identifica familiile si copiii la risc, pentru a le oferi sprijin si pentru a mobiliza comunitatea pentru a-i ajuta. UNICEF nu poate lupta de unul singur impotriva acestui fenomen. Avem nevoie de parteneriate puternice, pe termen lung, cu autoritati, companii, profesionistii care lucreaza cu copiii, ONG-uri, lideri de opinie, media si, bineinteles, cu parintii”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania. “Suntem foarte mandri sa avem sprijinul lui Maxim Vengerov, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF la nivel international, care s-a alaturat campaniei noastre impotriva violentei asupra copiilor”, a completat Sandie Blanchet.  

Invitatii la Gala UNICEF – Camera Deputatilor s-au bucurat de un concert extraordinar oferit de celebrul Maxim Vengerov, unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, care sprijina de asemenea lupta impotriva violentei ce afecteaza copiii. Maxim este Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF din anul 1997.

“Sunt mandru sa sprijin campania UNICEF impotrva violentei verbale asupra copiilor si sunt bucuros sa vad ca, in Romania, factori de decizie, reprezentanti ai mediului de afaceri, celebritati si media isi unesc eforturile impotriva violentei. Cred ca fiecare dintre noi are un rol important deoarece toti copiii au dreptul la dragoste si grija din partea parintilor lor, nu de cuvinte furioase”, a declarat Maxim Vengerov, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF.

Toti cei trei Ambasadori Nationali pentru UNICEF Romania au fost prezenti la Gala: Andreea Marin, care a fost gazda evenimentului, Gheorghe Hagi si Smiley care, impreuna cu Pavel Bartos, au prezentat Licitatia de Papusi. Designeri romani celebri s-au alaturat luptei impotriva violentei asupra copiilor si au creat papusi deosebite. Astfel, invitatii la Gala au sustinut aceasta cauza si au licitat pentru Isabella – creata de designerul Lena Criveanu; Iona – Elena Perseil; Ambrette – Maria Lucia Hohan; Sofia – Edita Lupea, Liuba – Irina Marinescu, Plum Fairy – Dollflowers, designed by Eli Roman & Andreea Rosianu; Papusa cu Rochie Rosie realizata de Parlor prin sprijinul Molecule F si Dare realizata de designerul Silvia Serban. Marita a fost realizata de Veronica Tanase, o fetita din judetul Prahova. 
 
“Pentru combaterea violentei impotriva copiilor, este necesar un efort colectiv din partea Guvernului, a Parlamentului, a societatii civile, a mediului de afaceri, mass-media si a personalitatilor publice din toate domeniile de activitate. Fiecare dintre noi are rolul lui, dar cred ca putem merge mai departe de atat. Cred ca putem gasi sprijin pentru ceea ce facem noi in toate straturile societatii romanesti”, a subliniat deputatul Gabriela Podasca transmitand mesajul Presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. 

UNICEF lucreaza impreuna cu autoritati centrale si locale, ONG-uri si alti parteneri pentru a dezvolta si implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violenta, pentru a imbunatati cadrul legal si pentru a influenta normele sociale. Fondurile stranse in urma Galei vor sustine eforturile UNICEF ca fiecare comunitate din Romania sa aiba un asistent social, un asistent medical si o scoala prietenoasa care sa identifice cat mai repede cazurile de violenta impotriva copiilor si sa ofere sprijin. 
Holzindustrie Schweighofer, Raiffeisen BANK, Enel, Siemens si Carrefour sunt companiile ce au raspuns deja pozitiv apelului nostru de combatere a violentei verbale impotriva copiilor. Multumim pentru sprijin ArCuB. Multumim colegilor din presa pentru sprijinul acordat in promovarea Galei, in special ziarului Puterea si revistei Forbes.

Vineri, 21 noiembrie 2014, Maxim Vengerov, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, a  facut o vizita speciala la Scoala Gimnaziala din Filipestii de Targ, parte din Campania UNICEF de sprijinire a absenteismului scolar si crestere a participarii scolare “Hai la Scoala!”. Maxim a fost intampinat cu cantece si dansuri de catre copiii, iar el i-a inspirat prin muzica sa si prin caldura cu care le-a povestit despre drumul spre performanta.
 

***
Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.  UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.