• In acest an, premiile se ridica la valoarea de 10.000 euro
• Inscrierile pot fi facute pana pe 26 februarie 2016 iar proiectele trebuie sa abordeze problema lipsei de apa.
 
Dupa succesul primelor doua editii, Fundatia organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, festivalul de film We Art Water, prezentat in cadrul Festivalului International de Film San Sebastian din octombrie. 

Inscrierile au loc in perioada 2 octombrie 2015 - 26 februarie 2016 pe site-ul www.wearewater.org. Mai multe detalii sunt disponibile aici. Scurt-metrajul trebuie sa abordeze tema resurselor si accesului limitat la apa si salubritate, sa nu depaseasca 3 minute si sa se poata incadreze in una dintre cele trei categorii: micro-documentar (ce provoaca participantul sa sintetizeze si sa nareze o poveste), micro-animatie (care va implica resurse grafice, originalitatea fiind incurajata) sau micro-fictiune. 

Se va acorda cate un premiu pentru cele trei categorii si un premiu special al publicului, valorile premiilor fiind de: 
- Micro-documentar: €3,000;
- Animatie: €3,000;
- Micro-fictiune: €3,000;
- Premiul publicului: €1,000.

Regulamentul complet este disponibil pe filmfestival.wearewater.org.

Juriul va selecta finalistii pe parcursul lunii martie, iar in intervalul 21 martie – 15 aprilie spectatorii isi vor putea vota favoritii pe pagina de Facebook si website-ul competitiei. Castigatorii vor fi anuntati in mai 2016 in cadrul unei ceremonii de premiere ce va avea loc in Roca Madrid Gallery, un spatiu deja emblematic pentru arhitecti si designeri de pretutindeni.

Peste 2.200 de participanti s-au inscris anul trecut in competitie, venind din tari precum Columbia, Anglia, Spania, India, Venezuela, Argentina, Bulgaria, Peru si Mexico, dar si Azerbaijan, Banglades, Bolivia, Brazilia sau Canada, printre altele.
 
Xavier Torras, Directorul Fundatiei We Are Water: „Cu mandrie prezentam cea de-a treia editie a Festivalului de Film We Art Water intr-un loc de reper pentru industria filmului: Kursaal ce gazduieste festivalul de film San Sebastian. Suntem convinsi ca prin aceasta competitie vom putea sa crestem nivelul de constientizare asupra unei probleme grave cum este accesul limitat la apa si conditiile de salubritate. Totodata, putem, prin acest mijloc, sa promovam tinerele talente si pe acei oameni care aleg sa se implice concret in problemele societatii”
 
Membrii juriului
La evenimentul de lansare din 28 septembrie, Manuela Velasco, actrita, a prezentat regulamentul acestui an, alaturi de renumita actrita si producatoare de film Leticia Dolera, Marc Clotet, actor de film, TV si teatru, Albert Solé, director de documentare; RocíoGarcía, jurnalist la El País pe domeniul cinematografiei; Carlos Jiménez Renjifo, Desk Officer la UNRIC (United Nations Regional Information Centre for Western Europe), si Xavier Torras, directorul Fundatiei We Are Water, toti prezenti la evenimentul din Kursaal.
 
Curatorul evenimentului, producatorul de film si membru al Academiei Spaniole de Film, Arte si Stiinte, Judith Colell, a fost de asemenea prezenta, alaturi de alti membrii ai juriului: producatorul Daniel Sánchez Arévalo; producatorul si castigatorului unui Oscar, Juan Campanella si Jordi Folgado, Directorul Fundatiei Vicente Ferrer.
 
Puteti afla mai multe despre competitie aici:
Ultimele noutati vor fi postate pe pagina de Facebook: 
 

***
Despre Festivalul de Film We Art Water
Festivalul de Film We Art Water este primul festival international de scurtmetraj care are ca obiectiv atragerea atentiei la nivel international asupra problemei apei in lume. Peste 500 de participanti din 80 de tari au luat parte la prima editie, iar solicitarea de inscrieri s-a facut prin cele mai bune 150 de scoli de film din lume, din 56 de tari de pe toate cele 5 continente.
 
Despre Fundatia We Are Water
Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.
Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.
 
Despre Roca
Roca este o companie specializata in design, productie si distributie de produse pentru baie, precum si placi ceramice si solutii de acoperire pentru pereti, utilizate in arhitectura, constructii si design interior.
Compania are 20600 de angajati si 76 de unitati de productie, fiind prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume.
Avand capital integral spaniol, Roca este lider de piata in Europa, America Latina, India si Rusia. Este, de asemenea, un important jucator pe pietele din China si restul Asiei, precum si in Africa si Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial in sectorul sau de business.
 
For more details: 
GMP PR
Silvia Jalea
silvia.jalea@pr.gmp.ro