In perioada 9 februarie-6 aprilie, in fiecare zi de luni, in intervalul orar 14.00-18.00 orice constantean care merge la Complexul Comercial Maritimo Shopping Center va putea sa se adreseze echipei Baylor. Campania da posibilitatea celor netestati de cel putin sase luni sa isi cunoasca starea de sanatate prin efectuarea unor teste gratuite pentru depistarea infectiei cu HIV sau a infectiei hepatitice de tip B sau C.
 
Campania a ajuns la cel de al treilea an de desfasurare si este motivata de dorinta echipei Baylor de a aduce la cunostinta publicului existenta serviciului de testare. “Vrem sa invatam oamenii din comunitate sa isi faca un obicei din a-si efectua testele pentru boli infectioase. Ii invatam cum sa recunoasca situatiile cu risc de infectare si masurile de precautie obisnuite. De aceea, echipa Baylor nu doar testeaza, ci si consiliaza” – a declarat Mihaela Bogdan, directorul programului de testare. Rezultatele testelor sunt confidentiale si se dau in aproximativ 30 de minute de la recoltarea probei. 

De peste sapte ani, Baylor ofera acest serviciu de testare in Dobrogea, iar anul acesta programul se va desfasura sustinut la Centrul de Excelenta Clinica HIV din Strada Prelungirea Liliacului, nr.10 Constanta, la cabinetul 243 de la parterul Policlinicii 1 Constanta, precum si in cabinetul de testare din cadrul Sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Judetean Tulcea. 

“Trimitem echipa de testare la Maritimo, tocmai pentru a creste accesul celor care sunt foarte ocupati si nu pot ajunge la cabinetele fixe de testare. Cei interesati vor gasi echipa noastra in cabinetul medical de langa biroul de informatii de la intrarea in supermarket” – a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv.

Echipa de testare va fi  insotita si de voluntari ai Baylor care vor aduce la cunostinta celor interesati proiectele si campaniile fundatiei, popularizate si pe www.baylor.ro