HOSPICE Casa Sperantei participa cu 14 alergatori la Maratonul din Los Angeles, care va avea loc pe 14 februarie 2016. Echipa beneficiaza de sprijinul Kaufland, un partener pe termen lung al HOSPICE Casa Sperantei, care s-a implicat activ in sustinerea serviciilor de ingrijire paliativa oferite copiilor si adultilor care sufera de o boala incurabila. 

Este pentru prima data cand o echipa de alergatori pentru o cauza caritabila din Romania e acceptata ca partener oficial la un maraton din Statele Unite ale Americii. „Pentru HOSPICE Casa Sperantei participarea la Maratonul din Los Angeles este o ocazie foarte importanta, pentru ca putem sa vorbim unui public generos si avizat despre un proiect frumos din aceasta parte a lumii. Sper ca in viitor cat mai multe organizatii neguvernamentale din Romania vor lua parte la astfel de evenimente. Ma bucur si pentru ca exista sansa de a ‘coagula’ putin comunitatea romaneasca de peste ocean in jurul unei cauze frumoase”, a declarat Alex Padureanu, Director Executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Cei 14 alergatori ai HOSPICE la Maratonul din Los Angeles sunt personalitati din mediul de afaceri romanesc si profesionisti de marca din companii, cunoscuti pentru sustinerea acordata cauzelor umanitare. Echipa este formata din Adriana Tabac (Head of Brand Advertising, Enel), George Soare (Tribute Salon by George Soare), Andrei Rosu (Presedinte Coaching in Alergare), Sorin Preda (Managing Director, Global Vision), Anca Enache (PennyMac, LA), Andrew Le Poidevin (Regional Learning & Development Officer, British Embassy Bucharest), Daniel Osmanovici (Prezentator al Observatorului Antenei 1), Costinela Dragan (Sustainability & Communications Manager, KMG International), Artur Gurau (CEO Granat), Valeria van Groningen (Presedinte Bucharest Running Club), Laura Damian (Director of Finance for Openings Europe, Hilton International), Steven van Groningen (Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank SA Romania), Alina Georgescu (Sales Director, Ymens) si Tiberiu Capudean (Corporate Relations Director, HOSPICE Casa Sperantei). Mai multe informatii pot fi gasite pe team.hospice.ro.

Centrul HOSPICE de la Adunatii Copaceni este gandit ca un spatiu in care copiii cu boli rare si limitatoare de viata si familiile lor pot gasi refugiu si alinare, pentru o anumita perioada de timp. Cladirile care exista pe domeniul de la Adunatii Copaceni au intrat intr-un proces de renovare si utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Este cazul spatiului dedicat taberelor de vara, unde deja grupuri succesive de 20 sau 30 de copii au fost beneficiari ai proiectului. Centrul HOSPICE va include un centru de zi (activitati educativ-terapeutice pentru copii), altul de ingrijire paliativa (12 paturi), un adapost dedicat familiilor aflate in situatii limita (5 apartamente) si un centru educational (pentru parinti si specialisti in ingrijire paliativa). Domeniul pe care este amenajat campusul a fost donat fundatiei de familia Florescu in 2012. Investitia totala estimata pentru finalizarea centrului este de 1.384.000 de euro.


***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.