Spectacolul Dragonul de Aur de dramaturgul german contemporan Roland Schimmelpfennig are loc la Teatrul Mignon sambata, 26 aprilie. 

Tratand teme de larg interes precum fenomenul de emigratie, exploatarea fiintelor umane si incapacitatea de comunicare intre persoane apropiate, atat textul, dar si punerea in scena a Ioanei Petre are o prospetime si o originalitate binevenite in oferta de spectacole din Bucuresti.  

Roland Schimmelpfennig este regizor de teatru si un prolific dramaturg foarte bine cunoscut in Europa. Este renumit pentru puterea de a crea texte caleidoscopice, aproape cinematografice, pline de fantezie, dar si naturalism. Dragonul de Aur este singura sa piesa tradusa in romana. Acest spectacol este sustinut in totalitate de o echipa de tineri artisti. Ioana Petre, regizoarea acestui spectacol, este cunoscuta de asemenea si pentru piesa de la Laboratorul de Noapte din cadrul Teatrului Bulandra "Dumnezeu Iubeste" de Zlata Demina, iar unul din actori, Alin State este cunoscut pentru rolul din filmul "Roker"

Astfel, cinci actori joaca in mod inedit 18 personaje, toate aflate in aceeasi cladire de locuinte, si in care, la parter se afla restaurantul Thai-Chinezo-Vietnamez "Dragonul de Aur". Mici drame si tragedii zilnice sunt transformate cu umor intr-un carusel de intamplari cu multe rasturnari de situatie.

Spectacolul a primit cu ocazia Galei Absolventilor 2012 UNATC, Marele Premiu.

Detalii spectacol:
Dragonul de Aur
de: Roland Schimmelpfennig
regia: Ioana Petre
decor: Vlad Turturica
coregrafia: Mihaela Culda
lumini: Iacomita Andi
cu: Laura Alexandra Voicu
Oana Popescu
Alin State
Neagoe Robert
Razvan Ropotan
afis: Imagine People
pret: 30 ron

Teatrul Mignon se afla in apropierea statiei de Metrou Universitate pe str. Hristo Botev nr.1 (Piata Rosetti)

Va asteptam!