O echipă de 21 de voluntari de la compania Henkel Germania va sărbători ziua de 1 mai prin muncă, pentru a ajuta patru familii cu venituri mici să aibă o casă decentă. Între 1 și 5 mai, voluntarii vor lucra pe șantierul Habitat for Humantiy din Cumpăna, județul Constanța. Îndrumați pas cu pas de specialiștii Habtiat for Humanity, voluntarii vor da o mână de ajutor la realizarea izolației interioare și exterioare, la compartimentarea pereților interiori, montarea și vopsirea sageacului, etc.
 
Este pentru al patrulea an consecutiv când compania Henkel Germania sprijină familiile în nevoie de o locuință din România. În ultimii doi ani mai multe echipe de voluntari au lucrat la construcția a opt case în Ploiești, iar în 2014, 20 de voluntari au ridicat în doar 5 zile o casă pentru o mamă cu cinci copii din Corlătești, Prahova.
 
Prin proiectul „Construim împreună pentru viitor”, dezvoltat în parteneriat cu Primăria comunei Cumpăna, filiala Habitat for Humanity Cumpăna va construi în sistem cvadruplex 20 locuințe, între 2015 și 2019. Alături de voluntari internaționali și corporatiști români, Habitat for Humanity România va finaliza în curând construcția primului cvadruplex, în care se vor muta primele patru familii beneficiare. Alte două cvadruplexuri se află în lucru, iar construcția următoarelor două va fi începută în vara acestui an. Până acum, aproximativ 300 de voluntari străini și din companiile românești au muncit pe șantierul filialei Habitat for Humanity Cumpăna.
 
 
***
Habitat for Humanity este organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. 
 
Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69,000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit. www.habitat.ro