Gala Nationala a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM in Romania”, desfasurat de Federatia VOLUM, proiect finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania, cu suma de 82.789,8 euro.
 
In perioada 25 septembrie - 25 octombrie, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari au nominalizat initiative si persoane care aduc schimbari cu impact in comunitate. In urma perioadei de preselectii, din cele 193 aplicatii, au fost selectati 98 de finalisti, astfel: 47 de nominalizari pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 42 de nominalizari pentru categoria Voluntarul anului, 6 nominalizari pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului si 3 nominalizari pentru categoria Centrul de voluntariat al anului. 
 
Lista completa cu finalistii de anul acesta poate fi accesata direct pe site-ul Galei Nationale a Voluntarilor – http://www.galavoluntarilor.ro/finalisti - unde aveti posibilitatea de a vota voluntari, coordonatori de voluntari, centre si proiecte de voluntariat, pana pe 7 decembrie, ora 23.59, pentru Premiul Publicului, oferit in seara de premiere pentru fiecare categorie in parte.
 
Pana pe 3 decembrie, cele 98 de lucrari finaliste sunt jurizate de catre cei 30 de membri ai juriului, conform criteriilor si a regulamentului, facute publice pe site-ul competitiei. Din juriu fac parte reprezentanti ai institutiilor publice, companii, institute sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile jurizate. 
 
Biroul executiv al Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federatiei VOLUM, precum si votul publicului. Castigatorii vor fi anuntati public si premiati in data de 14 decembrie 2015, la Gala Nationala a Voluntarilor.
 
Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala si nonprofit, inregistrata juridic ca federatie in decembrie 2010, cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national, avand 67 de organizatii membre. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune a tuturor factorilor interesati de miscarea de voluntariat in vederea dezvoltarii sustenabile a voluntariatului in Romania.
Proiectul Voluntariatul prinde VOLUM in Romania este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
 
Parteneri Media:
Ejobs.ro, Nonguvernamental.org, Stiriong.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, Blogunteer.ro, Romania Pozitiva, Altreaileasector.ro, Responsabilitatesociala.ro.