Gala Nationala a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM in Romania”, desfasurat de Federatia VOLUM, proiect finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania, cu suma de 82.789,8 euro.

In perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2015, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari, precum si companiile care isi implica angajatii in proiecte de voluntariat sunt invitate sa isi nominalizeze favoritii, accesand website-ul dedicat competitiei - www.galavoluntarilor.ro. Nominalizarile se pot face in cadrul celor patru categorii: voluntarul anului, centrul de voluntariat al anului, proiectul de voluntariat al anului si coordonatorul de voluntariat al anului. De asemenea, se poate opta pentru unul dintre domeniile: social, sanatate, tineret, arta si cultura, sport si recreere, educatie si protectia mediului si animalelor.

Nominalizarile se realizeaza exclusiv online folosind portalul inscrierilor, pana la data de 25 octombrie 2015, ora 23:59. Nominalizatii trebuie sa-si fi derulat activitatea pe durata anului 2015 sau sa faca parte din proiecte aflate in derulare, cu conditia ca acestea sa fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

„Pentru VOLUM, Gala Nationala a Voluntarilor este cel mai vizibil proiect extern aflat deja la a 5-a editie, in crestere de la an la an in ceea ce priveste numarul si calitatea aplicatiilor, numarul partenerilor, vizibilitatea in online si notorietatea competitiei. Pentru Romania, este singura competitie care ofera premii oamenilor care daruiesc din timpul si abilitatile lor comunitatii din care fac parte. Voluntariatul este in primul rand despre ceilalti si in al doilea rand despre tine. Noi consideram ca recunoasterea publica a eforturilor oamenilor si aplauzele la scena deschisa a faptelor bune care schimba putin cate putin Romania, reprezinta un minim de efort din partea noastra ca organizatori, pentru misiunea la care lucram ca Federatie. Este o munca intensa si extrem de frumoasa in fiecare an, careia ii acordam din ce in ce mai multa importanta, pentru ca participantii ne spun ca au nevoie de o astfel de celebrare la final de an. Cata vreme vedem emotie sincera in ochii lor, Gala asta va continua sa se intample”, Anca Nastase, Director Executiv in cadrul Federatiei VOLUM.

La fel ca in editiile precedente, competitia va fi sustinuta de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in Romania: Raed Arafat, Margareta Paslaru, Damian Draghici, Marius Manole, Irina Pacurariu, Calin Goia, Valeria Racila von Groningen si Zoli Toth. 

Biroul executiv al Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federatiei VOLUM, precum si votul publicului. Castigatorii vor fi anuntati public si premiati in data de 12 decembrie 2015, la Gala Nationala a Voluntarilor.
 
Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala si nonprofit, inregistrata juridic ca federatie in decembrie 2010, avand rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune a tuturor factorilor interesati de miscarea de voluntariat in vederea dezvoltarii sustenabile a voluntariatului in Romania.
 
Proiectul Voluntariatul prinde VOLUM in Romania este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
 
 
Persoane de contact:
Ana-Maria GRADINARIU – Coordonator Programe, Federatia VOLUM
• anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro, (+4) 0749 977 844
Florentina CHIRU – Coordonator PR & Comunicare Externa, Federatia VOLUM
• florentina.chiru@federatiavolum.ro, (+4) 0758 318 776