O echipă de 21 de voluntari Raiffeisen Bank a lucrat sâmbătă pe șantierul Habitat for Humanity România din Buftea și s-a implicat în lucrările de construcție ale primului centru comunitar din localitate. După finalizarea construcției, aici vor veni să studieze după școală și să beneficieze de consiliere vocațională și psihologică sute de tineri defavorizați din Buftea, care acum sunt în pericol de a abandona școala. 
 
Centrul comunitar va deservi două școli din Flămânzeni și Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde sărăcia, conflictele și condițiile grele de locuire afectează puternic dezvoltarea și educația copiilor. Din cei 350 de copii care învață la cele două școli, aproximativ 250 provin din familii dezavantajate. Cei mai mulți dintre părinți nu au un loc de muncă stabil și trăiesc din alocațiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua.
 
Pentru a le veni în ajutor, 21 de angajați Raiffeisen Bank au lăsat rapoartele și munca de birou și au petrecut o zi pe șantier, în care au lucrat la cofrajele și armăturile necesare construcției noului centru comunitar. Lucrările la clădire au început în toamna acestui an și vor fi finalizate la mijlocul anului 2019. Noul centru din Buftea va primi zilnic 50 de copii defavorizați din comunitate. Ei vor primi zilnic o masă caldă, vor fi ajutați la teme și vor urma cursuri de educație non-formală, în timp ce alți 150 de copii vor beneficia de cursurile organizate aici periodic. 
 
„Ne dorim ca centrul comunitar pe care îl construim în Buftea să aibă un impact profund asupra vieții comunității defavorizate de aici, să îi ajute pe copii să meargă cu plăcere la școală, să obțină note mai bune și să se dezvolte intelectual și emoțional. Le mulțumim partenerilor noștri de la Raiffeisen Bank pentru implicare și pentru responsabilitatea cu care au lucrat pe șantier”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România. 
 
”Suntem bucuroși să fim printre companiile care contribuie la realizarea fundației primului centru comunitar-educațional din Buftea. Susținem educația pe tot parcursul vieții, și în special accesul la educație, motiv pentru care ne încurajăm angajații să participe la activități de voluntariat care dau o șansă la învățare copiilor din comunități defavorizate. Acest proiect ne este cu atât mai drag, cu cât noul centru comunitar va fi administrat de către Asociația Hercules, unul dintre partenerii noștri de trandiție. Sperăm să ne întoarcem și anul viitor pe șantier cu o echipă mai mare de voluntari astfel încât centrul să poată fi predat comunității la jumătatea anului 2019”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.
 
Părinții copiilor vor participa, la rândul lor, ca voluntari la îngrijirea centrului și vor avea acces la consiliere psihologică și parentală și traininguri de dezvoltare personală: de la antreprenoriat, la economie domestică, educație financiară sau traininguri de eficiență energetică.

După finalizarea construcției, activitățile centrului comunitar vor fi administrate de către Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.
 
***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
 
Cu sprijinul a peste 32.000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69.000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Despre Raiffeisen Bank:
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) și internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank are o rețea de peste 500 agenții în toată țara care deservesc aproximativ 2 milioane clienți, dintre care 100.000 de IMM-uri și 8.200 corporații mari și medii.

Despre Asociația Hercules
Asociația Hercules este o organizație neguvernamentală non profit, a cărei misiune este combaterea sărăciei și îmbunătățirea educației copiilor din comunități defavorizate. În centre de zi educaționale, oferim copiilor hrană sănătoasă, educație de calitate, oportunități de creștere, experiențe pozitive, șansa la o copilărie mai frumoasă și la un viitor mai bun. 
Centrul de zi din Buftea a fost gândit ca o replică a proiectului de succes deja implementat in orașul Costești, județul Argeș: Centrul de zi Hercules, o a doua casă pentru 50 de copii din Costești și satele învecinate. Despre Asociația și Centrul de zi Hercules aflați mai multe pe www.asociatiahercules.ro