“Ziua in care nu se cumpara nimic” e povestea unor tineri care lupta pentru o lume mai buna. Au nevoie sa fie ascultati. Actorii sunt atat personajele cat si naratorii vietii personajelor. Spectacolul exploreaza limitele si motivatiile implicarii tinerilor, vazuti intr-un univers mereu proiectat, schematizat, redus la esenta, o materializare a distantei pe care personajele par s-o simta fata de actiunile lor. 

Petra (Ilinca Harnut) si Andrei (Rolando Matsangos) vor sa atraga atentia asupra consumerismului si a exploatarii muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Gavrus) si Irina (Olivia Alexandra Nita) vor sa devina vedete cantand la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) si Petru (Emil Mandanac) vor sa protesteze pentru a imbunatatii conditiile din azilul de batrani in care lucreaza. Ana (Simona Cuciurianu) vrea sa fie mai mult decat o simpla vanzatoare intr-un magazin de haine.  Drumurile lor ii duc la mall. Aceasta vizita le va schimba vietile.   
Un spectacol despre tineri, despre implicarea politica si  sociala, despre naivitate si  principii.  Ce fel de consecinte ar putea avea o astfel de implicare si ce riscuri suntem dispusi sa ne asumam?

Kim Atle Hansen  este un dramaturg, actor si activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratand probleme ale societatii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo. „Ziua in care nu se cumpara nimic” este piesa lui cea mai cunoscuta, fiind montata pana acum in Anglia, Brazilia, Italia, America si Rusia. „ Acest text este gandit mai degraba pentru o conventie performativa decat pentru un tip de joc motivat emotional”.

Regie: Horia Suru / Asistent regie:  Madalin Hincu
Distributie: Simona Cuciurianu, Cristina Gavrus, Ilinca Harnut, 
Rolando Matsangos, Emil Mandanac, Andrei Morariu, Olivia Nita
Live DJ: Andreea  Veder
Video artist: Razvan Mihalachi / Special Effects: Daniel Radu
Scenografie: Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume: Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregatire vocala: Monica Ciuta
Fotograf: Alexandra Pasca
Producator delegat: Ionut Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT „Ion Sava”: Cristiana Gavrila 
 
Durata: 1h30min (fara pauza)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!
 
Accesul publicului la aceste reprezentatii este gratuit, in limita locurilor disponibile si pe baza de rezervare.
O coproductie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava“.
Proiect finantat de ARCUB – Arta si Cultura Bucuresti, prin programul „Bucuresti 555”.
9G la TNB este un program al Teatrului National “I.L.Caragiale” din Bucuresti sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativa, Active Watch, Creionetica, ArtWe.
Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de facebook  https://www.facebook.com/ziuaincarenusecumparanimic si site-ul proiectului  www.ziua.prodrama.ro sau ne puteti scrie pe adresa contact@prodrama.ro