close

Juriu

Oana  Băluță

Oana Băluță

Conferențiar universitar - Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, UB, Activistă pentru drepturile femeilor

Am o dublă apartenență: academică și civică. Sunt conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice- SNSPA, activistă pentru drepturile femeilor, iar timp de opt ani, până în 2013, am fost președinta Centrului FILIA.

Am un doctorat și postdoctorat în științe politice la SNSPA cu teme despre gen și interese politice, respectiv reprezentare politică. Am scris, editat și publicat articole și cărți despre interese de gen și reprezentare politică, politici de armomnizare a vieții de familie cu profesia, mobilizarea civică în domeniul violenței de gen.  

Am publicat și articole de opinie pe blogul de pe platforma Adevărul și în reviste culturale, iar în 2016 am avut onoarea de la fi speaker la TEDxEroilor.   

Cel mai drag premiu primit până în prezent este cel de Femeia Anului 2012 pentru „Proiecte de Advocacy și Prevenirea Violenței Asupra femeilor” acordat de Revista Avantaje. Cea mai frumoasă recunoaștere vine de la studentele și studentii mei care ajung să integreze în profesia lor ceea ce eu le predau la facultate.  

Photo credits: Mario Ionescu
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes