close

Juriu

Ligia  Deca

Ligia Deca

Consilier de Stat al Președintelui României cu atribuții în domeniul educației și cercetării

Ligia Deca este Consilier de Stat al Președintelui României cu atribuții în domeniul educației și cercetării, fiind totodată coordonatorul proiectului România educată.
 
Este autoarea a numeroase lucrări și publicații în domeniul politicilor educaționale, obținându-și titlul de doctor în științe politice și politici educaționale la Universitatea din Luxemburg. Anterior a fost lector universitar (2014-2015) pe tema sistemelor de formare și incluziune educațională la Universitatea de Vest Timișoara. 
 
În calitate de expert în politici publice a lucrat în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (2012 – 2015). A coordonat edițiile 2011 și 2014 ale Conferinței Internaţionale ”Future of Higher Education - Bologna Process Researchers Conference”, dar și Secretariatul Procesului Bologna, organism internațional responsabil de organizarea Conferinţei ministeriale din aprilie 2012. 

În perioada 2008-2010 a fost aleasă președinta Uniunii Europene a Studenților, asigurând reprezentarea intereselor a 11 milioane de studenți, din 37 de state. Anterior  a coordonat Coaliția pentru Universități Curate și s-a implicat în conducerea organizațiilor studențești la nivel național și local. 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes