close

Juriu

Vlad Petri

Vlad Petri

Realizator de filme documentare si fotograf

A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (2005) din Bucuresti – specializarea “Imagine film” si masterul de Antropologie Vizuala si Media (2014) – Freie Universitaet, Berlin. A lucrat ca freelancer la mai multe proiecte de documentare in tari precum: Afganistan, Siria, Iordania, Tajikistan, Uzbekistan, Armenia si Albania. 

Incepand cu 2008 a participat ca trainer la diverse ateliere de film si fotografie, desfasurate in Bucuresti si in alte locuri din tara (atelierele Photon, Ideo Ideis, Focus Atelier).

Incepand cu 2012 a documentat protestele anti-guvern din Piata Universitatii si pe cele impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana, postand cu regularitate clipuri video si fotografii in mediul online. In 2014 a realizat primul lung metraj documentar (“Bucuresti, unde esti?”), despre protestele din 2012, care a avut premiera la Festivalul International de la Rotterdam si a castigat premiul Gopo pentru debut. 

Proiectele sale actuale sunt axate pe film documentar si jurnalism, fiind interesat in principal de temele sociale si politice.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes