close

Juriu

Cristian Coman

Cristian Coman

Cercetător științific senior - Institutul de Cercetări Biologice Cluj-Napoca

A obținut titlul de doctor în biologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 2011. Are o experiență de peste 10 ani în cercetarea științifică din domeniul biologiei, fiind în prezent liderul grupului de microbiologie ambientală din cadrul Institutului de Cercetări Biologice Cluj-Napoca.

Realizările sale notabile includ: 
i. Participarea, în calitate de coordonator logistic sau lider de echipă, în trei expediții științifice guvernamentale românești în Antarctica - ROICE, axate pe investigarea efectului schimbărilor climatice și al poluării asupra ecosistemelor antarctice.
ii. Implementarea unui proiect de cercetare care a utilizat bioresursele microbiene antarctice în aplicații biotehnologice menite să îmbunătățească sănătatea umană, mai exact descoperirea de noi antibiotice.
iii. Coordonarea unor proiecte variate, cu finanțare națională și internațională, cu impact asupra îmbunătățirii sănătății mediului înconjurător și a populației. Un rezultat important al unui astfel de proiect internațional este publicarea unui ghid metodologic de monitorizare a poluării mediului înconjurător cu antibiotice și elemente de rezistență la antibiotice. 
 
 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes