close

Juriu

Luca  Niculescu

Luca Niculescu

Redactor sef - RFI Romania

Absolvent al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti, promotia 1995. Diploma de Studii Superioare Specializate (master) in Jurnalism European, promotia 1996. Jurnalist la Radio Delta ( devenit ulterior RFI Romania ) din 1992. In clipa de fata, redactor sef al RFI Romania.

Multa vreme jurnalist “de teren”, trimis special al RFI in zone de interes din Europa Centrala si de Est, cum ar fi razboiul din Serbia din 1999 si perioada post conflict din Balcani.

Interesat de politica europeana si internationala, realizator al multor emisiuni radio si tv pe astfel de teme (Actualitatea Altfel la RFI, Afaceri Externe la Money Channel; Fara Frontiere si Europa ne priveste la TVR 1 ). Interviuri cu personalitati politice din Romania si strainatate.

Fost sau actual correspondent in Romania pentru mass-media franceza : RFI, France Info, Liberation, TV 5, France 2 etc. Colaborari frecvente in presa romaneasca pentru “Dilema Veche”, “Lettre Internationale”, “22”.

Desemnat personalitate francofona a anului in 2003 de Camera de comert franco-romana, Premiul I la Jurnalism European, sectiunea radio in 2006, decernat de Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti si premiul APTR pentru cel mai bun Talk Show in 2008 pentru emisiunea “Fara Frontiere” de la TVR 1.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes