close

Juriu

Simona  Marinescu

Simona Marinescu

Director, Development Impact Group New York - Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare

Anterior, a ocupat functia de director al Centrului International pentru Sectorul Privat in Dezvoltare din Istanbul, centrul global dedicat parteneriatelor cu sectorul de business pentru cresterea pietei incluzive si a dezvoltarii umane durabile. 

Din 2007 pana in 2011, a fost Senior Economist si Programme Director in cadrul Programului de Dezvoltare a Sectorului Privat al UNDP Irak, ajutand guvernul irakian si partenerii sai sociali sa dezvolte reforme structurale de incluziune sociala si consolidare a pietei intr-un mediu post-conflict.
Inainte de a lucra pentru UNDP, Simona Marinescu a coordonat reforma sociala din Irak ca angajat al USAID. A dezvoltat un sistem de asistenta sociala pentru aproximativ un milion de familii sarace si a restructurat sistemul public de pensii. Anterior, fost expert al Bancii Mondiale in protectie sociala si dezvoltare umana durabila in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, lucrand in mai multe tari ca Irak, Iordania, Maroc si Siria.

Inainte, Simona Marinescu a fost secretar de stat la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale din Romania intr-o perioada de transformari socio-economice majore, care a precedat integrarea tarii in Uniunea Europeana. In decembrie 2000 a fost aleasa Senator si presedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala. Si-a indeplinit mandatul de 4 ani in Senat, timp in care a dat o serie de legi importante, inclusiv Noul Cod al Muncii, Salariul Minim pe Economie, Legea Improtriva Violentei Domestice si Legea pentru Integrare Sociala a Tinerilor Dezavantajati. 

In 2005, Simona Marinescu ocupa locul 10 in Top 100 Femei de Succes din Romania din toate timpurile al publicatiei Capital.  
A terminat un program de masterat in Relatii Internationale si un doctorat in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Are o diploma in Leadership oferita de Universitatea Harvard si un certificat “Modern Labour Administration for Development” de la Institutul Mediteranean de Management din Cipru. A fost redactor sef la doua publicatii nationale specializate in piata muncii si social affairs. 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes