close

Juriu

Vintila Mihailescu

Vintila Mihailescu

Seful Catedrei de Sociologie si Directorul Scolii Doctorale de Sociologie si Comunicare - SNSPA, Colaborator - Dilema Veche

Vintila Mihailescu a absolvit Facultatea de Psihologia a Universitatii din Bucuresti in 1974, de unde a obtinut si titlul de doctor in 1993.

Din 1979 a lucrat la Centrul de Cercetari Antropologice, unde a inceput specializarea in antropologie. Dupa 1990 a intrat in invatamintul universitar, fiind in prezent profesor la SNSPA, Seful Catedrei de Sociologie si Directorul Scolii Doctorale de Sociologie si Comunicare.

A fost profesor invitat la universitatile EHESS, Lyon II, Montpellier, Provance, Bordeaux II (Franta), UQAM (Canada), ULB (Belgia), Neuchâtel (Elvetia), Pecs, Colegium Budapest (Ungaria), Humboldt (Berlin), New Bulgarian University (Bulgaria).

Intre 2005 si 2010 a fost Director General al Muzeului Taranului Roman, iar din 1997 este colaborator permanent al Dilemei Vechi. A coordonat numeroase proiecte nationale si internationale, este autorul a sapte carti de autor si a peste o suta de studii si articole, iar in 2005 a fost decorat de presedintele tarii cu  Ordinul Meritul Cultural in rang de Mare ofiter.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes