close

Juriu

Ioana  Bâldea Constantinescu
Ioana Bâldea Constantinescu a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, specializarea Engleză - Spaniolă, şi un masterat în Studii Culturale Americane, la aceeaşi facultate. 
 
Din 2001 până în 2020 lucrează ca jurnalist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune. A semnat, pentru Radio România, dar și pentru Esquire, Harper’s Bazaar, Dilema veche sau propriul site, ioanabaldea.com, interviuri cu Richard Flanagan, Mathias Énard, Andrew Solomon, David Mitchell, Elizabeth Gilbert, Isabel Allende, Evgheni Vodolazkin, David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Care Santos, Sarah Dunant, Alain de Botton, Guzel Yakhina, Jonah Sachs, John Freeman, Jón Kalman Stefánsson, Jhumpa Lahiri și mulți alții. 
 
Din 2019 scrie, pentru Forbes Life, editorialul Off air.

Traduce din limba engleză Povestea lui Peter Iepurașul, de Beatrix Potter (Editura Art, 2013), Malala și creionul magic (Arthur, 2019), Carton, de Doug TenNapel (Arthur, 2019) și din franceză volumul 12 creatoare care au schimbat istoria, de Bertrand Meyer-Stabley (Editura Baroque Books and Arts, 2014).
 
În martie 2015 îi apare, la Editura Humanitas, volumul de proză Dincolo de portocali, nominalizat, în 2016, la Premiile revistei Observator Cultural.
 
În 2017 publică, la aceeași editură, romanul Nautilus, urmat, în 2019, de Poveste pentru Maria, (volum nominalizat, în 2020, la Premiile Uniunii Scriitorilor), la Editura Nemira. Scrie, de asemenea, proză scurtă și eseu în antologiile Selfie (Editura Arthur, 2018) și Dragă Virginia (Black Button Books, 2019).
 
În 2020 lansează propria platformă, ioanabaldea.com și podcastul PLAY, un loc de întâlnire pentru amatorii de conversație vintage, cu nota de ludic proprie creativității secolului XXI.
 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes