close

Juriu

Marian  Voicu

Marian Voicu

Producator – TVR

Este producator la TVR, lucreaza in presa din 1995. A fost manager de proiect la Radio Romania Chisinau, post lansat in 2011. Intre 2008-2010 a realizat „Interviurile Europa FM”. A realizat documentare in comunitatile romanesti din Balcani, Ucraina, Federatia Rusa. Este primul jurnalist roman care a filmat in Siberia, Sudan si Uganda. A moderat dezbaterile prezidentiale din 2004. In 2013 a lansat www.etransmedia.ro, o platforma a jurnalistilor romani de pretutindeni.
 
Este presedintele Aliantei Internationale a Jurnalistilor Romani, cu care organizeaza anual Stagiile de formare pentru tineri jurnalisti din Republica Moldova si Ucraina. 
 
A primit premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania de 4 ori (Marele Premiu in 1998), Premiul Clubului Roman de Presa pentru talk-show (2006), Premiul Televest pentru curaj si conduita jurnalistica, Premiul pentru Excelenta in Jurnalism European pentru "calitatea intelectuala a emisiunilor de la Europa FM si TVR Cultural", acordat de Casa Europa / Uniunea Europeana.
 
Decorat cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler. 
 
S-a implicat in domenii precum asistenta oficiala pentru dezvoltare, migratia, combaterea traficului de fiinte umane, drepturile copilului, programe pentru jurnalistii romani din jurul Romaniei, bibliotecile din mediul rural, reforma in justitie. 
 
www.marianvoicu.ro
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes