close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Coltul verde



| Organizator:
    Fundatia CIVITAS Pentru Societatea Civila
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Am pornit de la idea de a rasplati binele facut. Astfel banii obtinuti din Campania de 2% i-am reintors sub forma unui concurs in folosul comunitatilor in care coordonam centre de dezvoltare comunitara. In zona rurala a Romaniei parculetele si spatiile verzi amenajate nu sunt intotdeauna o prioritate dar copii si oameni au nevoie de aceste oaze de recreere. Pentru ei conteaza sa poata iesi duminica sa povesteasca intr-un spatiu vesel, frumos amenajat. Lucrand de mai bine de 6 ani in aceste comunitati am ajuns sa le cunoastem nevoile si asa am hotarat sa lansam acest concurs.Ei isi doreau un spatiu amenajat sau reamenajat dar nu aveau suficiente fonduri. Noi am avut fonduri si ne-am propus ca sa lansam acest concurs prin si ne dorim sa il mentinem mai multi ani. Acum am reusit sa amenajam un spatiu verde intr-o comuna in 2011 urmeaza alta

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost generarea in randul centrelor de idei noi de implicare îin procesul de dezvoltare comunitara.Obiectivele principale au urmarit implicarea comunitatii in activitati de dezvoltare comunitara,incurajarea realizarii de noi spatii verzi,crearea unei legaturi stranse intre comunitate si centru,sa promoveze centrul in randul comunitatilor pe care le deservesc.

Coltul verde Coltul verde Coltul verde

| Aria geografica
    Comuna Cojocna/ Cluj

| Rezumat
    Concursul „Coltul verde” a fost o competitie deschisa celor 13 e-centre coordonate de catre Fundatia Civitas.
„Coltul Verde” se afla la prima editie. Concursul a pornit de la ideea binelui reciproc, si se
leaga de campania 2%. Dupa ce am aflat ca suma redirectionata in anul fiscal 2008 spre
fundatie, prin intermediul Campaniei 2%, a crescut ne-am hotarat sa ajutam si noi comunitatile in care avem cele 13 centre de dezvoltare comunitara, asa cum altii ne-au ajutat pe noi redirectionand banii spre fundatie.
Suma care a fost redirectionata catre Civitas a fost dublata din resurse proprii, iar apoi din cele
13 comunitati castigatoare a fost comuna Cojocna din judetul cluj. Ea a beneficiat de sprijinul nostru. Suma totala s-a ridicat la 2000 RON, din care am achizitionat material saditor (puieti ornamentali, seminte de iarba flori). Toate acestea vor servi la amenajarea unui spatiu verde in comuna castigatoare. Suprafata aleasa de catre concurenti a trebuit sa se incadreze intre 50-80 metri patrati de teren, acesta reprezentand spatiul verde pe care l-am amanajat .


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi si indirecti ai proiectului sunt cei 4400 de locuitori ai comunei Cojocna. Aplicatia a fost depusa de coordonatorul centrului carelcouieste in comuna iar la implementare am implicat si locuitori de aici. Una din cerintele proiectelor care au fost depuse a fost sa ne decrie cum vor implica comunitate in acest proiect si cum vor contribui la sustenabilitatea lui. Ei au venit sa fie voluntari la plantat iar apoi coordonatorul centrului impreuna cu copii din comuna au udat si ingrijit puietii si florile. Aceste oameni au facut ceva pentru comunitatea lor si sunt bucurosi de acest lucru.

| Rezultatele proiectului
    Realizarea spatiului verde implicand atat membrii organizatiei cat si voluntari din comuna a fost produsul final si rezultatul proiectului.

| Bugetul proiectului (in RON)
    2000 lei

| Parteneri
    Fundatia Initiavite Comunitare Cojocna

| Website-ul proiectului
    http://civitas.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=96%3Acoltulverde&catid=34%3Ahirek&Itemid=27&lang=ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes