close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



3000 de kilometri pe biciclete pentru educatie



| Organizator:
    Fundatia FARA
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Initiativa de a sprijini Fundatia FARA a venit din partea celor doi voluntari bicliclisti care, de cativa ani, isi doreau sa porneasca intr-o calatorie pe doua roti de la Londra la Bucuresti. Reprezentantul Fundatiei a prezentat proiectele FARA care au componenta educationala, iar voluntarii au ales ca beneficiari ai initiativei lor copiii din programul ”Case de tip familial”. Din perspectiva biciclistilor, educatia este un mijloc de a trece peste problemele vietii. Anul 2017 este marcat si de BREXIT, astfel incat pe langa ideea sociala, aceea de a incuraja copiii defavorizati sa persevereze in studiile lor, cursa a fost si un simbol al sperantei ca directiile celor două tări (Romania si Marea Britanie) vor fi, in continuare, unite.

| Scopul proiectului
    Din perspectiva biciclistilor:
- sa duca la bun sfarsit cursa
- sa stranga o suma cat mai mare pentru a sprijini educatia copiilor defavorizati
Din punctul de vedere al Fundatiei:
- sa asigure cat mai multa vizibilitate acestei actiuni si, prin ea, fundatiei.
- sa motiveze in mod constant voluntarii
- sa incurajeze donatiile
- sa implice in mod activ beneficiarii in motivarea biclistilor
- sa ofere beneficiarilor o perspectiva largita a acestei actiuni (copii sa invete astfel lectia generozitatii, a prieteniei, a initiativei duse la bun sfarsit, a perseverentei in sport si in educatie).


3000 de kilometri pe biciclete pentru educatie 3000 de kilometri pe biciclete pentru educatie 3000 de kilometri pe biciclete pentru educatie

| Aria geografica
    UK, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Slovacia, Austria, Ungaria, Romania

| Rezumat
    Silviu Chirila si Alexandru Alexandrescu sunt doi romani stailiti in Marea Britanie. În aprilie 2017 au plecat de la Londra spre Bucuresti pe biciclete (3000 de kilometri)pentru a-i incuraja pe copiii din casele de tip familial ale Fundatiei FARA sa persevereze in studiile lor, pentru a-si asigura un viitor cat mai bun. Ințiativa lor a gasit ecou in inimile a peste 200 de donatori care, printr-o platforma de crowdfunding, au strans 2680 de lire (peste 3000 de euro). Tinerii si-au finantat in totalitate aceasta excursie, astfel incat toti banii colectati au ajuns la Fundatia FARA. Contributia Fundatiei a fost de promovare a initiativei si de incurajare a celor doi biciclisti. Tinerii au dorit sa faca acest gest in primul rand pentru o cauza activa în Romania, dar si de incredere in Marea Britanie, care sa aiba ca activitate sprijinirea educației pentru copiii aflați în dificultate. Fundatia FARA este o organizatie romano-britanica. Unul dintre proiectele FARA este ”Case de tip familial”, unde avem in grija copii lipsiti de dragoste parinteasca. Din casele noastre ei merg la gradinita, la scoala si chiar la facultate. Calatoria lui Silviu si Alexandru a inceput in data de 29 aprilie din fata Parlamentului Marii Britanii si s-a incheiat pe 5 iunie, in fata Parlamentului Romaniei, in Piata Constitutiei.
Din banii colectati, am cumparat rechizite scolare pentru cei 23 de copii din case, am asigurat excursii si activitati creative. O parte importanta a fondurilor a fost orientata catre pregatirea unui elev de clasa a 12-a pentru examenul de Bacalaureat si de admitere la facultate. Acum el este student la facultatea pe care si-a dorit-o. Despre initiativa celor doi romani au fost publicate 44 de materiale scrise/tv/radio în presa locala, nationala si internationala.


| Date beneficiari
    23 de copii intre 5 si 18 ani ce locuiesc in casele de tip familial ale Fundatiei FARA

| Date beneficiari
    12 tineri care au iesit din insitutiile de stat si care sunt in programul Centrul de tranzit Foyer din Popesti Leordeni

| Activitati
    Cursa a inceput in data de 29 aprilie din fata Parlamentului Marii Britanii, însa pregatirile au luat startul cu cel putin un an inainte, cand cei doi prieteni, Silviu si Alexandru, au decis sa porneasca intr-o asemenea aventura. La inceputul primaverii ne-au abordat si ne-au anuntat ca ar dori sa faca acesti 3000 de kiloemtri în beneficiul copiilor nostri, sa-i incurajeze sa persevereze la scoala, pentru a-si asigura un viitor mai bun. In timp ce biciclistii se antrenau pentru prima lor excursie de acest gen, noi am pregatit planul de comunicare a initiativei, am oferit voluntarilor toate datele despre nevoile beneficiarilor, despre specificul programului ”case de tip familial”, am asigurat o intalnire la Londra, intre Silviu si Iuliana (o fosta beneficiara care a crescut in una dintre casele noastre de la varsta de 5 ani, a terminat facultatea fiind la fundatie si s-a maritat tot aici, apoi s-a mutat cu serviciul, si acesta asigurat de FARA, in Marea Britanie). Intalnirea a servit drept motivatie suplimentara pentru Silviu. Pe tot parcursul calatoriei, i-am sprijinit pe biciclisti prin mesaje video si reportaje in presa. La sosirea din piata Constitutiei, in data de 5 iunie, au fost intampinati de copiii nostri si de jurnalisti. A doua zi tinerii sportivi au vizitat beneficiarii la ei acasa, unde a venit si presa. Promovarea initiativei a durat in total 2 luni si a asigurat atat vizibilitate pentru cauza (donatii), cat si sprijin moral pentru cei doi voluntari.

| Rezultatele proiectului
    Rezultate pentru beneficiari:
In urma acestui proiect, 23 de copii au:
- primit rechizitele necesare pentru tot anul de invatamant 2017-2018.
- avut asigurate excursii educationale in perioada vacantei de vara
- avut asigurate materiale pentru ateliere creative
Un elev in clasa a 12-a a facut numarul nesar de meditatii la Logica si la Matematica, pentru a da cu bine bacalaureatul si a intra la facultatea dorita. Visul lui s-a implinit, acum el este student la Universitatea Stfean cel Mare din Suceava.
Rezultate pentru Fundatie:
- 44 de articole in presa scrisa/radio/tv din tara si din strainatate despre aceasta initiativa au adus un plus de imagine si notorietate Fundatiei, au crescut donatiile prin platforma de crowdfunding.
- 2680 de lire stranse prin platforma de crowdfunding, bani pe care i-am folosit pentru activitatile de educatie ale copiilor nostri din cele doua case de tip familial (casa Sf Gabriel din Popesti Leordeni si Casa Sf. Nicolae din Suceava)
- Am castigat doi prieteni ai fundatiei in persoana lui Silviu si Alexandru (Silviu urmeaza sa se reintalneasca in calitate de voluntar cu tinerii nostri din centrul de tranzit pentru tineri in dificultate FOYER si sa vorbeasca despre motivatie si efort sustinut, precum si asemanarile dintre sport si educatie).



| Bugetul
    300

| Parteneri
    Fundatia FARA, London to Bucharest Cycle

| Website proiect
    www.faracharity.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes