close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CHANGEMAKERS



| Organizator:
    AsociaÅ£ia StudenÅ£ilor Economişti din Rom�nia
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Grupul tinta pe care proiectul nostru si-l propune, este reprezentat de toti tinerii implicati din intreaga tara, care doresc gasirea de solutii pentru problemele din comunitatile lor si care fac un pas pentru a le rezolva. Changemakers isi doreste mai mult decat familiarizarea tinerilor studenti cu notiunea de antreprenoriat social. Proiectul nostru isi propune sa ii ajute direct, directionandu-i spre modul cum trebuie sa actioneze.
Am hotarat sa implementam proiectul dupa un focus group – vision camp ASER in care studenti atat de licenta cat si de master au contribuit cu argumente pentru implementarea Changemakers. In urma lui s-au trasat in linii mari notiunite care ar trebui realizate in timpul proiectului: plan de afaceri, primii pasi in implementarea unei afaceri de antreprenoriat social.


| Scopul proiectului
    Changemakers este un proiect conceput pentru a incuraja tinerii economisti sa devina antreprenori sociali
Obiectivele specifice cu care a pornit la drum sunt urmatoarele trei: Cel putin o afacere de antreprenoriat social sa ia nastere dupa proiect; Introducerea in cadrul programei analitice a materiei Antreprenoriat din cadrul Academiei de Studii Economice a temei: Antreprenoriatul social, tema sustinuta atat printr-un curs, cat si printr-un seminar; Popularizarea conceptului de antreprenoriat social in randul studentilor prin conferinta motivationala Changemakers 2011.


CHANGEMAKERS CHANGEMAKERS CHANGEMAKERS

| Aria geografica
    Bucuresti, Cluj

| Rezumat
    Proiectul Changemakers raspunde in primul rand nevoilor societatii. Tinerii pe care ii formam reprezinta oameni bine instruiti, cu idei excelente, menite sa aduca schimbari majore in cadrul societatii si mai ales in economia romaneasca. In al doilea rand, raspunde nevoilor studentilor de a invata intr-un mod practic bazele intemeierii unei afaceri de antreprenoriat social. Nevoia studentilor, este aceea de a fi ascultati, de a avea incredere in ideile lor, dar mai ales de a investi in ele.
Principalele obiectivele Changemakers sunt: incurajarea initiativei si a realizarilor personale in randul studentilor care doresc sa se implice activ in solutionarea problemelor societatii in care traiesc; formarea unei comunitati de antreprenori sociali prin intermediul unei platforme on-line; popularizarea conceptului de antreprenoriat social in intregul mediu universitar economic.
Primul obiectiv se realizeaza prin intreaga desfasurare a proiectului cat si prin platforma online changemakers.ro. Urmarim popularizarea conceptului de antreprenoriat social prin intermediul conferintei. Prin dezvoltarea unei platforme on-line formam o comunitate de viitori tineri antreprenori sociali.
Structura proiectului a constat in: conferinta - 4 speakeri nationali, 1 speaker international; scoala de primavara – 3 workshopuri - antreprenoriat social, finantare, branding, 3 vizite la antreprenori sociali – Motivation, Ateliere Fara Frontiere, Sacosa de Panza, 1 studiu de caz – Recicleta; comunitatea Changemakers.
Finalitatea masurabila pe termen scurt a proiectului o reprezinta cele 3 idei fezabile.


| Date beneficiari
    Dupa incheierea editiei 2011, participantii au contribuit la dezvoltarea comunitatii Changemakers de viitori antreprenori sociali. Comunitatea presupune o platforma on-line unde studentii isi pot exprima parerile ce vizeaza o anumita idee, un anumit concept, vor putea face schimb de informatii, posta anunturi, comenta noile schimbari in lumea marilor antreprenori sociali. De asemenea, comunitatea presupune si intalniri periodice pentru discutii si activitati sociale.

| Rezultatele proiectului
    In urma scolii de primavara s-au realizat 7 idei de afaceri sociale, dintre care 3 fezabile. Patru participanti Changemakers au devenit voluntari implicandu-se in organizatii studentesti, dintre care si ASER. Un participant Changemakers a devenit voluntar pentru copiii din scoala primara in orasul sau natal. Din feedback-ul primit am aflat ca Changemakers a reusit sa deschida noi orizonturi participantilor, a reusit sa schimbe viziunea de viitor a altor participanti.
Responsabilitatea participantilor Changemakers a fost de a inveta notiunile noi din timpul workshopuri-lor si de a crea un model de business la finalul scolii de primavara.


| Bugetul proiectului (in RON)
    5828,12

| Parteneri
    Achieve Global, ASCENDIS, Hola, Ropot, Viitor Plus, Motivation, Cros, Ateliere Fara Frontiere, LEAP, ANOSR.

| Website-ul proiectului
    www.changemakers.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes