close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ALATURI DE TINE



| Organizator:
    Asociatia VISART
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    În preajma Sărbătorilor de iarnă trăim nostalgia desăvârşirii noastre spirituale, ne împăcăm cu noi înşine şi cu semenii noştri, prin iubire şi iertare, prin bucuria de a fi împreună şi a deveni mai buni, mai darnici. Numarul impresionant de cazuri speciale din Slatina si Corabia, de copii ce au probleme financiare şi familiale grave ne-au determinat să nu rămânem indiferenţi în faţa acestei probleme şi să realizăm o campanie umanitară care să îi conştientizeze pe cei implicaţi despre necesitatea solidaritaţii lor .

| Scopul proiectului
    SCOPUL:
Sensibilizarea persoanelor fizice şi juridice, în vederea susţinerii din punct de vedere material şi financiar a persoanelor defavorizate.

OBIECTIVE:
•cultivarea dorinţei elevilor de a cunoaşte copiii si familiile defavorizate cu care să comunice, să coopereze, să interacţioneze; educarea copiilor în spiritul întrajutorării semenilor;
•sprijin material si financiar (alimente, rechizite, igienico sanitare, haine, incaltaminte donate de catre elevi).


ALATURI DE TINE ALATURI DE TINE ALATURI DE TINE

| Aria geografica
    SLATINA/ OLT

| Rezumat
    Asociația VisArt în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor au organizat o actiune umanitara dedicata copiilor fără sprijin familial. Implicând elevi și profesori de la Scoala gimnazială nr.5, Scoala gimnazială George Poboran, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Național ”Radu Greceanu”, Colegiul Național ”Ion Minulescu”, Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic ”Petre S. Aurelian”, actiunea umanitara a atras atenția în primul rând prin capacitatea organizatorică a tinerilor voluntari care, în prag de sărbători, au dorit să împărtășească din sufletul propriu sensibilitate și iubire.
Scopul minim a fost un zâmbet al copiilor pentru care Moș Crăciun a uitat uneori să ajungă, dar căldura omenească degajată de cei implicați a evidențiat spiritul Crăciunului care se află în fiecare din noi.S-au oferit cadouri pentru copiii din centrele de zi din Slatina si Caracal, cadouri realizate din donatiile persoanelor fizice si jurice pe care voluntari au reusit sa le mobilizeze. Voluntarii au mobilizat persoanele printr-o puternica campanie de informare asupra situatiei persoanelor defavorizate, au colectat diverse obiecte constand in: jucarii, haine, alimente, suplimente si vitamine, rechizite, incaltaminte sub forma de donatii,au selectat obiectele in functie de nevoi dar si tinand cont de urmatoarele criterii: varsta si sex; si le-au distribuit in centrele de zi in pragul Ajunului.



| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    In urma desfasurarii acestei campanii umanitare, de a aduce o bucurie in sufletul copiilor devaforizati de Sarbatori, am reusit sa mobilizam copii, tineri pentru a-si ajuta semenii nu doar financiar/material ci a le asigura un cadru moral. Prin constientizarea acestor tineri ce provin din familii normale asupra problemei nu doar financiare ci si psihice a copiilor din centrele de zi,din casutele de tip familial,am prevazut ca o continuare a acestui proiect organizarea de diverse activitati de cunoastere, de petrecere a timpului liber, activitati educative si artistice la sediul Asociatiei VISART, activitati si cursuri sustinute chiar de voluntarii si membrii asociatiei implicati, prin care dorim sa eliminam bariere, diferente sociale, prejudecati. Dorim sa realizam pas inainte si in depasirea stereoptipurilor privind apartenenta la o anumita categorie sociala si integrarea tuturor tinerilor intr-o actiune comuna cu impact direct si vizibilitate la nivelul comunitatii din care provin.

| Bugetul proiectului (in RON)
    2000

| Parteneri
    CONSILIUL JUDETEAN AL ELEVILOR, Farmacia GEOPACA, Farmacia CRISFARM

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes