close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Da viata cartii tale



| Organizator:
    Asociatia Tot Mai Verde
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Fiind o asociatie de mediu, incercam sa gasim solutii pentru o utilizare mai eficienta a resurselor si protejarii naturii.
Proiectul a pornit de la nevoia unor persoane de a renunta la anumite carti. Bibliotecile intrebare nu doreau sa ia toata cantitatea oferita, neavand spatiu. Majoritatea volumelor exista in acea biblioteca.
Dupa ce ideea acestui proiect s-a nascut, am discutat cu mai multe biblioteci din judetul brasov pentru a vedea daca este un proiect viabil pentru acestea. Cu feedbackul primit de la aceastea, am inceput implementarea lui.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost crearea unui depozit intermediar intre donatorii de carte si bibliotecile care doreau carti.
Obiectivul propus a fost sa donam un numar cat mai mare de carte bibliotecilor inscrie, pentru ale ajuta pe acestea sa ofere ce isi doresc cititorii.


Da viata cartii tale Da viata cartii tale Da viata cartii tale

| Aria geografica
    Orice oras. A initiat in judetul Brasov

| Rezumat
    Acest proiect a inceput ca un proiect de mediu si cultura. Problema pe care o rezolva acest proiect este legata de fondul de carte a bibliotecilor.
Prin intermediul acestui proiect, bibliotecile inscrise in proiect pot comanda orice carte de pe platforma pusa la dispozitie de asociatia Tot Mai Verde. Cartile din proiect sunt primite ca si donatie de la populatie.
Fata de alte proiecte de donatie de carti, in aceasta bibliotecile aleg ele ce carti o sa primeasca. in felul acesta, fiecare care poate sa isi gaseasca o noua casa.
Acst proiect nu implica nici un cost pentru biblioteci.
Pentru anul 2017, au fost comandate aproape 3000 de volume de la 18 biblioteci.


| Date beneficiari
    beneficiarii sunt bibliotecilr publice din romania si republica Moldova. Pana in prezent avem aproximativ 80

| Date beneficiari
    populatia care poate sa gaseasca la biblioteci ce doresc sa citeasca

| Activitati
    Principalul element al acestui proiect este platforma creata de asociatie. in acesta se afla toate cartile care sunt disponibile bibliotecilor.
Dupa crearea platformei si primele teste cu adaugarea si comandarea de carti, a fost lansat proiectul.
De la inceput ne-am concentrat pe a crea un proces cat mai usor de adaugare de carti pe platforma. Ele sunt pozate la sediu, apoi puse la raft in pozitia corespunzatoare. De acasa, voluntarii introduc datele cartilor intr-un document excel care este apoi incarcat pe platforma.
Avem grija ca sa nu avem duplicate, ca fiecare carte sa aiba poza ei.
Am realizat si o aplicatie de telefon mobil, care se ajuta in procesarea comenzilor primite. Cu ajutorul ei, voluntari gasesc mai repede cartile comandate de biblioteci.
Comanda cartilor este facila, este ca si la un magazin online


| Rezultatele proiectului
    in prezent avem peste 4500 de carti comandate. bibliotecile au comandat exact ce aveau nevoie. bibliotecarele stiu nevoie ne carte in bibliotecile lor, in functie de ce anume cer cititorii dar si ce au ele.

| Bugetul
    35000

| Parteneri
    Asociatia Nationala a biblitecilor din romania, Casa corpului didactic Brasov, Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova

| Website proiect
    https://daviatacartiitale.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes