close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sansa de a da un click - terapie prin lectura,muzica si joc



| Organizator:
    Asociatia Mediasul pentru Cultura
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    In luna martie 2012, Centrul nu era dotat cu spatii pentru ateliere, nici cu obiecte pentru petrecerea timpului liber. In urma discutiilor cu beneficiarii am constat că isi doresc foarte mult sa isi petreacă timpul liber cu alte activitati, una dintre acestea fiind deschiderea către noile tehnologii. Unul dintre beneficiari a participat activ la cursurile din cadrul Bibliotecii Municipale ‚,St. L. Roth’’, in urma carora reusind sa caute singur informatii, sa vizioneze filme si chiar sa citeasca stiri din municipiului nostru. Povestindu-le si altor beneficiari, acestia s-au aratat interesati sa invete şi ei. Atunci am scris un proiect in care sa dotam centrul si am castigat un loc in echipa Voluntar de profesie.Beneficiarii isi doreau filme, ateliere de handmade si sa-si petreaca timpul liber,invatand pentru a-si dezvolta abilitatile.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost integrarea persoanelor adulte cu dizabilitati prin crearea unor ateliere in care sa-si dezvolte abilitatile.

Obiectivele:
- organizarea a trei spatii pentru o sala cu computere, o ludoteca si o biblioteca
- crearea a 3 ateliere pentru petrecerea timpului liber
- un voluntar din programul Voluntar de profesie sa organizeze campanii de fundraising si promovare pentru Centru


Sansa de a da un click - terapie prin lectura,muzica si joc Sansa de a da un click - terapie prin lectura,muzica si joc Sansa de a da un click - terapie prin lectura,muzica si joc

| Aria geografica
    Medias, Judetul Sibiu

| Rezumat
    In urma discutiilor cu reprezentantii Centrului de recuperare am identificat trei probleme:
- lipsa activitatilor de petrecere a timpului pentru persoanele adulte cu handicap
- insuficienti voluntari pregatiti sa organizeze activitati de promovare in mediul online a activitatilor desfasurate la Centru
- lipsa unui spatiu adecvat pentru organizarea atelierelor de terapie prin lectura, muzica si joc

Beneficiarii sunt 50 de persoane cu handicap din Centru.

Scopul proiectului: 50 de persoane cu handicap isi vor petrece timpul liber intr-un mod activ si sanatos.

Obiectivele:
- organizarea a trei spatii pentru o sala cu computere, o ludoteca si o biblioteca
- crearea a 3 ateliere pentru petrecerea timpului liber
- un voluntar din programul Voluntar de profesie sa organizeze campanii de fundraising si promovare pentru Centru

Timp 3 luni am organizat 2 campanii de strangere de fonduri, am gestionat si am administrat un blog, cont de facebook, am scris comunicate de presa si am cautat noi surse de finantare, proiectul neavand nici o finantare. Am reusit sa atragem peste 150 de persoane sa doneze aparatura si bani, in schimbul produselor realizate de beneficiari si sa dotam o sala pentru computere cu 2 computere, proiector,alte aparate, sa deschidem o Ludoteca cu jocuri de sah, pe computer, pe TV si o biblioteca cu peste 500 de volume. Am scris proiecte pentru a primi computere si vor sosi 10 computere din partea Avon Romania, in 17 martie. Au fost organizate ateliere de terapie si din 1 aprilie vom incepe dezvoltarea a trei ateliere protejate cu sprijinul Consiliului Dizabilităţii din România. Misiunea de voluntar de profesie se incheie in 15 martie, dar eu voi continua sa sustin Centrul in activitati de PR si cursuri IT pentru a realiza carti de colorat pentru copii.




| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost implicati in atelierul de handmade, au prezentat o piesa de teatru de papusi, au recitat poezii, au cautat informatii pe internet, au cantat impreuna cu invitatii. Obiectele lucrate de ei sub indrumarea ergoterapeutului au fost admirate de reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu, autoritati publice, reprezentanti DGASPC Sibiu, tineri, copii. Au pregatit programe artistice cu ocazia sarbatorilor de iarna si au participat la alte activitati desfasurate in oras, pentru a-si promova obiectele lucrate: targ de Craciun, Festival de folk. Munca lor a fost apreciata si prezentata in mass media.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele Proiectului au fost indeplinite in proportie de 90%, spatiul din Centru fiind pregatit in urma a doua campanii de fundraising cu tema ,,Multumesc. Astazi, Zambesc!’’, pentru dotarea cu computere si internet, deschiderea unei Biblioteci, respectiv a unei Ludoteci. Proiectul va intra intr-o alta etapa, deoarece avand la dispozitie spatiile amenajate, sursa de internet, intentionam dezvoltarea unor ateliere protejate pentru cei 50 de beneficiari din centru.www.crrphmedias.ro

Ne-am propus realizarea a trei ateliere: carti de colorat pentru cei mici, obiecte de petrecere (masti, coifuri, felicitari personalizate etc.), obiecte de promovare turistica (felicitari, stegulete, pandantive, genti, huse telefon).
Beneficiarilor le-a crescut stima de sine, constientizand ca prin participarea la aceste ateliere vor invata mai multe lucruri noi si vor reusi sa obtina in viitor si o mica sursa de venit. Sunt mult mai comunicativi si mai deschisi cu persoanele straine care vin sa viziteze centrul. Au invatat pe computer sa caute muzica, sa se joace si au program de cate o jumatate de ora, fiecare, pe primele 2 computere. Pentru cei 6 beneficiari care sunt in scaun cu rotile a fost montat un computer la parter in atelierul de ergoterapie, pentru a le da posibilitatea sa intre pe internet.S-a schimbat perceptia unui numar de 1000 de medieseni cu privire la persoanele cu handicap si rolul lor in comunitatea medieseana, la inceput fiind priviti ca niste cersetori dinafara orasului.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3000

| Parteneri
    Asociatia Mediasul pentru Cultura, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu, Consiliul judetean Sibiu

| Website-ul proiectului
    www.crrphmedias.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes