close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



EDULIER CORBEANCA



| Organizator:
    Asociatia Edulier
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Pe langa acoperirea nevoii acute de educatie a comunitatii defavorizate, EDULIER a fost gandit si ca un proiect de interactiune a copiilor saraci cu cei bogati, care le ofera ocazia sa se cunoasca, dincolo de statutul social, in scopul de a demonta prejudecatile pe care le au unii despre ceilalti, invatand toleranta, respectul, compasiunea si implicarea. La randul lor, cei mici pot oferi un model pentru membrii familiilor lor, producand o schimbare puternica si de durata in mentalitatea comunitatii, una venita din interior. La EDULIER invatarea se face in mod participativ, informal, experiential, ludic. Toate activitatile si-au propus sa trezeasca pasiunea pentru ceva: stiinta, arta, literatura, participare civica, sport, fiind gandite ca o completare practica a notiunilor pe care copiii le dobandesc in scoala.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului EDULIER, in toti cei patru ani de implementare, a fost pe de o parte, unul educational – oferirea unui program extrascolar pentru copiii saraci dar si pentru cei bogati, care sa vina in completarea notiunilor invatate in scoala, organizat in timpul vacantei de vara, iar pe de alta parte, crearea unei punti intre cele doua categorii sociale ale comunei Corbeanca si educarea parintilor spre toleranta si implicare. Realizarea unui grup de initiativa, coordonat de initiatoare, cu persoanele importante din localitate si care pot ajuta la schimbare.

EDULIER CORBEANCA EDULIER CORBEANCA EDULIER CORBEANCA

| Aria geografica
    Corbeanca, Otopeni, jud Ilfov, Bucuresti, Targoviste, Dambovita

| Rezumat
    EDULIER este un atelier de educatie non-formala, initiat in 2010 si implementat 4 ani consecutiv. Sunt 7 zile educationale tematice gandite pentru a suplimenta nevoia acuta de educatie a copiilor defavorizati din zona Corbeanca, descoperiti de initiatoarea proiectului la intoarcerea in locurile natale. Scopul – trezirea spiritul comunitar prin aportul personal: experienta sa profesionala in domeniul comunicarii si al proiectelor sociale. Zilele tematice, desfasurate in curtea strabunicilor, i-au adus la un loc pe copii in diferite activitati interactive: Ziua inventiilor nepericuloase (jocuri practice alaturi de Profesorul Trasnit, modelaj de baloane, colorat sau citit povesti); Ziua verde (stiinta in mijlocul naturii cu cercetatorii de la Muzeul Arges si specialistii WWF Romania: distingerea prin propriile simturi a diferitelor plante, sunete ale pasarilor, gusturi, folosirea microscopul si geografie); Ziua de hartie (origami urias si kirigami cu ajutorul a 2 voluntari japonezi); Ziua de fotografie si jurnalism (specialisti in comunicare le-au explicat despre fotografie, reportaj, interviu si grup de lucru); Ziua campionilor (au invatat despre competitie si joc in echipa prin concursuri aruncat la cos, dribling, sprint, coarda maraton, alergat, tras de sfoara); Zilele de joaca parinti si copii (s-a pus accent pe relationarea parinte - copil prin activitati comune de karaoke, dans, modelaj, pictura, iar specialisti ai Asociatiei Telefonul Copilului i-au invatat, prin joc, despre drepturile copilului). Au fost atrasi in proiect si vecinii, rudele sau prietenii copiilor.



| Date beneficiari
    Voluntarii din comunitate si din afara ei au fost principala resusa. Ei au fost atrasi in mod direct prin anunturi in Corbeanca, dar si prin Bursa de Voluntariat. In total 20 voluntari au fost implicati zilnic in EDULIER: au citit povesti copiilor mici, i-au ajutat la realizarea lucrarilor in echipe, au gestionat concursurile sportive, au transportat materialele si copiii, au aranjat si strans materialele la inceputul si sfarsitul zilelor tematice, au facut ateliere de origami kirigami, quilling, pictura. Vecinii au construit cosul de baschet pentru ziua campionilor, au adus paturi, mese, scaune, apa rece, s-au ocupat de ceilalti voluntari. S-au totalizat 4480 ore de voluntariat.

| Rezultatele proiectului
    EDULIER a numarat : in medie 60 copii zilnic, dar a atins in total 150 copii saptamanal, din peste 50 familii, 20 voluntari, Primaria, una din cele 3 scoli din Corbeanca, sponsorizare de 8.600 lei si produse in valoare de 17.000 lei (banner, tricouri, rechizite, mingi de baschet, sonorizare, lectii de stiinta si amuzament, pictura pe fata, ghiozdane, inghetata). Mai multe familii au fost ajutate sa-si faca acte de identitate, sa inscrie copii la scoala si sa beneficieze de drepturile lor banesti Voluntarii s-au implicat cate 8 ore zilnic, adunand peste 4480 ore de voluntariat. Impactul a fost si pentru familiile copiilor, ce beneficiau de “replicarea” lectiilor in curte, de modificarea comportamentului zilnic.Unul dintre rezultate a fost si trezirea spiritului comunitar – vecinii s-au implicat aducand masute si bancute, umbrele de soare, creta, au realizat un cos de baschet, au participat la ateliere. Evaluarea s-a facut prin chestionare zilnice, pentru copii sivoluntari, iar la final s-a facut o evaluare a intregului proiect. Copiii au fost incurajati sa-si exprime dorintele si parerile referitor la proiect si sa propuna imbunatatiri. Parintilor li s-a cerut feedback. Ca urmare, am extins proiectul cu organizarea de zile festive,scoala altfel, serbari, iesiri la cinema, lectii de muzica,realizare martisoare, colecta haine si mancare, toate pe baza de voluntariat.


| Bugetul proiectului (in RON)
    8600

| Parteneri
    Quality Solutions Association; Asociatia Telefonul Copilului ,Dreamcatchers& Femira Consulting ,WebBuster, Palatul de Hartie, Vizoo , Casa Verde, WWF, Deschide-ti sufletul,Fun Science, PRWave ,Imedia advertising, Gala Societatii civile - Bursa Voluntariatului; Parteneri media: Ioana, Ioana Visul Copiilor, Draga mea pentru copii, prichindelulmeu.ro, Digi 24, Europa FM, Adevarul

| Website-ul proiectului
    http://EDULIERcorbeanca.wordpress.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes