close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Summer GROW



| Organizator:
    AIESEC Iasi
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Conform mai multor studii sociologice, invatamantul romanesc este deficitar datorita livrarii de cunostinte teoretice pe care elevii le asimileaza temporar cu scopul de a dobandi rezultate. De asemenea, peste 80% din elevi nu sunt implicati in nici o alta activitate inafara liceului.
Astfel, Scoala de Valori in parteneriat cu AIESEC Romania a decis demararea unui proiect ce are ca scop promovarea educatiei nonformale in randul elevilor de liceu


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost cel al organizarii unui program de educatie informala in randul elevilor de liceu din Romania. Obiectivele proiectului au fost: impactarea unui numar de 120 de elevi la nivelul municipiului Iasi si livrarea sesiunilor de catre 8 traineri internationali.
Fiecare organizatie AIESEC din tara a implementat la nivel local proiectul GROW alegand un coordonator al proiectului si o echipa de organizare.


Summer GROW Summer GROW Summer GROW

| Aria geografica
    Iasi, Suceava, Galati, Constanta, Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Sibiu, Targu-Mures, Cluj, Timisoara, Arad, Oradea

| Rezumat
    Scoala de Valori si AIESEC ROmania considera ca una din componentele esentiale care lipseste invatamantului liceal din Romania este educatia informala. Dincolo de notiunile teoretice pe care un elevii le dobandesc, acestia au nevoie de cunostinte despre vorbitul in public, despre arta de a prezenta si de a-si vinde ideile, lucrul in echipa, managementul timpului, planificare personala si multe altele. Astfel, dezvoltare lor va fi complexa.
Prin acest program se doreste implicarea a 120 de elevi din majoritatea liceelor iesene care vor participa la sesiuni livrate de traineri internationali (membrii AIESEC din alte tari).
Astfel se doreste imbinarea livrarii cunostintelor mai sus mentionate cu oportunitatea elevilor de a interactiona cu tineri din alte tari, largindu-si astfel orizontul si eliminand anumite prejudecati despre alte nationalitati. Vara aceasta, trainerii au fost din Marea Britanie, Irlanda, Pakistan, Brazilia, Grecia, Polonia, Cehia, Iran si Azerbaijan.
La finalul proiectului, elevii au fost provocati sa organizeze ei insisi festivitatea de inchidere si petrecerea de finalizare a proiectului pentru a-si dezvolta abilitatile de organizare si lucru in echipa.
Realizarile proiectului au fost atat cantitative (atingerea obiectivului de 120 de elevi implicati si depasirea obiectivului de 8 traineri internationali) cat si calitative (peste 80% din feedbackul primit de la elevi a fost unul pozitiv).


| Date beneficiari
    Prestigiul liceelor a crescut prin oferirea accesului elevilor sai la programe si proiecte extrascolare.

| Rezultatele proiectului
    120 de elevi implicati
9 traineri internationali
8 licee implicate
Sustenabilitate finanicara a proiectului (proiectul s-a autosustinut din sponsorizari si din taxa de participare de 35 de lei)
Peste 80% din feedback-ul primit din partea elevilor a fost pozitiv


| Bugetul proiectului (in RON)
    10334,69

| Parteneri
    AIESEC Romania, Scoala de Valori

| Website-ul proiectului
    http://www.growedu.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes