close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cu brațele spre cer



| Organizator:
    
| Categorie:
    
| Problema de fond
    Încă din 2022 anul înființării noastre ca asociație am fost alaături de tinerii cu dizabilități și am descoperit pasiuni, dorințe și nevoi comune care se intersectau cu exprimarea artistică. Nevoile beneficiarilor noștri au fost identificate ărin metoda observației și prin lucrul permanent cu ei în diferite ocazii și diferite proiecte. Tinerii cu dizabilități au nevoie de iubire necondiționată, au nevoie de oportunitati egale cu tinerii de vârsta lor. Ei se simt marginalziați și excluși prin simplul fapt că nu există accesibilitate într-o instituție de cultură, spre exemplu.

| Scopul proiectului
    Proiectul CU BRAȚELE SPRE CER este un proiect manifest care a avut ca scop principal creșterea gradului de conștientizare și de sensibilizare a comunității cu privire la importanța incluziunii sociale în rândul tinerilor cu dizabilități locmomotorii,sindrom down,autism.
Obiective:
1.Dezvoltarea abilităților artistice pentru un număr de 20 de tineri care suferă de dizabilități.2.Creșterea incluziunii sociale prin activități culturale și artistice pentru un număr de 20 de tineri.3.Crearea de oportunitati de manifestare artistică pentru 20 de tineri cu dizabilități


Cu brațele spre cer Cu brațele spre cer Cu brațele spre cer

| Aria geografica
    Gorj

| Rezumat
    Proiectul “CU BRAȚELE SPRE CER” este proiectul manifest care a avut ca scop principal creșterea gradului de conștientizare și de sensibilizare a comunității cu privire la incluziunea sociala
în rândul tinerilor cu oportunități reduse. Tinerii beneficiari ai proiectului duc lipsa de oportunitati de exprimare libera a creativitatii artistice si se confrunta zi de zi cu multiple bariere care ii impiedica sa aiba o viata sociala si sa isi manifeste pasiuni și dorinte conform potentialului lor. In cadrul proiectului am desfasurat mai multe ateliere prin dans, muzica si teatru care i-a ajutat pe beneficiari sa isi dezvolte si sa imbunatateasca abilitatile artistice și mai ales sa socializeze, sa se simta acceptati si sa aiba incredere in fortele lor proprii. Cea mai importanta realizare pentru organizatia noastra a fost implementarea acestui proiect plin de obstacole si provocari dar cu satisfactii enorme. Cea mai frumoasa realizare a fost piesa de teatru creata intr-un mod participativ alaturi de tinerii implicati in proiect. Cea mai emotionanta realizare a fost momentul in care aproape toti cei 198 de persoane din public au dansat dar au si plns alaturi de tinerii de pe scena. Cea mai intensa realizare a fost cand, iata, la mai bine de 3 luni de la piesa de teatru una dintre tinerele beneficiare cu dizabilitati ale proiectului a fost recunoscuta de o fetita, salutata si luata in brate apreciata si inclusa intr-o activitate de joc spontan al unor copilasi chiar din centrul orasului. Pentru organizatia noastra acest proiect cu un buget extrem de mic a fost inedit, maret si plin de lectii invatate despre recunostinta, toleranta, bine prin toti porii, speranta, egalitate și amintiri pentru o viața.


| Date beneficiari direcţi
    Proiectul s-a adresat tinerilor care fac parte din categoria celor cu oportunități reduse care se lovesc zi de zi de bariere sociale, economice, de discriminare și geografice. Beneficiari direcți:
- 20 tineri care provin din medii defavorizate sau care suferă de dizabilități (locomotorii, autism, sindrom down) cu vârsta cuprinsă între 13-34 ani care locuiesc cu precădere în mediul rural.



| Activitati
    În perioada august-noiembrie au avut loc ateliere prin muzică, dans și teatru pentru cei 20 de tineri beneficiari ai proiectului.
În paralel s-a muncit foarte mult la crearea piesei de teatru manifest, la lumini, la text, la mișcare scenică, la muzica pentru piesa.
Dupa finalizarea piesei de teatru s-au facut nenumarate repetitii, de 2-3 ori pe săptămână pentru ca toți participanții care s-au înscris ca protagoniști ai piesei să se simtă în siguranță, să aibă încredere în ei și să beneficieze de un cadru sigur, incluziv și lipsit de discriminare.
La sfârșit de noiembrie s-a jucat piesa de teatru CU BRAȚELE SPRE CER în sala de spectacol a Teatrului Dramatic Elvira Godeanu - cu sala plină ( dacă am fi avut încă o sală cel puțin tot cu atâtea locuri s-ar fi umplut și aceea)de 198 de suflete din comunitate care au vibrat, au râs dar au și plâns alături de întreaga echipă a acestui proiect care ne-a lăsat cele mai frumoase amintiri.


| Rezultatele proiectului
    Rezultate non-materiale: Dobândirea și aprofundarea abilităților artistice pentru beneficiarii direcți ai proiectului, creșterea gradului de conștientizare și sensibilizare în rândul comunității cu privire la incluziunea socială pentru tinerii cu dizabilități și cei care provin din medii defavorizate, creșterea incluziunii sociale și a relațiilor sociale în rândul beneficiarilor proiectuluicreștere și consolidare a capacității organizaționale a asociației, o mai bună colaborare interinstițională între sectorul ong și cel public, creșterea credibilității și a bunei reputații în comunitate pentru domeniul ong.
Rezultate materiale:
1 piesă de teatru;
2 comunicate de presă;
1 campanie de conștientizare și sensibilizare în social media și în presa locală;
1 galerie foto;
1 roll-up;
2 acorduri de parteneriat cu autoritățile publice locale;
2 acorduri de parteneriat cu ong-uri.
Tinerii beneficiari s-au simțitit acceptați, au dobîndit mai multă încredere în ei și în forțele proprii, au legat prietenii, au socializat iar starea lor de spirit s-a îmbunătățit. Cu toții au depășit emoțiile și au devenit mai vizibili și mai puternici. A fost un real succes și o bucurie imensă să fim parte din această poveste incredibilă.


| Bugetul
    243 LEI

| Parteneri
    Teatrul Dramatic Elvira Godeanu/ Consiliul Judetean Gorj, Asociația Persoanelor cu Handicap Oltenia/ Asociația Servim Comunitatea

| Despre organizator
    Asociația Be TeeN este o organizație non-profit care are ca obiectiv principal susținera, spijinul și implicarea în dezvoltarea personală, socială și profesională a copiilor și tinerilor cu oportunitati reduse din județul Gorj. Ambițioși și încrezători, membrii echipei Asociației Be TeeN vor să schimbe lumea și cred cu tărie că acolo unde exista EU VREAU cu siguranță există EU POT!

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes