close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gala Voluntarului Bacauan



| Organizator:
    Fundatia de Sprijin Comunitar
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Gala Voluntarului Bacauan este un eveniment local care a devenit o traditie pentru toate organizatiile din judetul Bacau care lucreaza cu voluntari fiind un eveniment de referinta in judetul Bacau. In 2014 acest eveniment a ajuns la cea de a opta editie si s-a bucurat de o participare sporita din partea organizatiilor locale.
Aceasta Gala este o rasplata si o recunoastere a activitatilor deosebite pe care voluntarii din judet le-au desfasurat, sprijinind copiii nevoiasi, batranii suferinzi si persoanele nevoiase, implicandu-se in numeroase proiecte comunitare.
S-a urmarit ca principal obiectiv mediatizarea conceptului de voluntariat in cadrul comunitatii, atragerea atentiei opiniei publice asupra acestui,fenomen si nu in ultimul rand motivarea voluntarilor actuali pentru activitatile din anii urmatori.


| Scopul proiectului
    Recunoasterea intr-un mod public a meritelor celor mai activi voluntari de la cele mai importante ONG-uri din judet;
Identificarea si promovarea publica a celui mai bun voluntar, celui mai bun proiect de voluntariat din judetul Bacau; cele mai bune initiative de voluntariat ale unor licee si ale unor companii;
Popularizarea celor mai importante proiecte de voluntariat din judetul Bacau in 2014 si a ONG-urilor care deruleaza activitati cu voluntari;
Promovarea si incurajarea tinerilor talentati din liceele locale;


Gala Voluntarului Bacauan Gala Voluntarului Bacauan Gala Voluntarului Bacauan

| Aria geografica
    judetul Bacau

| Rezumat
    Gala Voluntarului reprezinta un eveniment de top, adresat tinerilor din judetul Bacau, prin care se urmareste promovarea voluntariatului, popularizarea activitatilor si actiunilor de voluntariat din anul anterior si recunoasterea la scena deschisa a meritelor celor mai buni voluntari din judetul Bacau.
Editia a-VIII-a s-a desfasurat in data de 4 decembrie si a fost organizata de FSC in parteneriat cu alte ONG-uri din judet care lucreaza cu voluntari, fiind structurata pe trei parti:
- prezentarea programelor de voluntariat si premierea voluntarilor organizatiilor participante;
- desfasurarea concursului Liceeni au talent in cadrul caruia cei mai talentati tineri din Bacau vor prezenta momente artistice;
- Acordarea titlurilor de Voluntarul anului 2014 in judetul Bacau si Proiectul de voluntariat al anului 2014 in judetul Bacau; Cel mai bun proiect de voluntariat al unui liceu/colegiu; Cel mai bun proiect de voluntariat al unei companii;
ONG-urile din judet, liceele si firmele locale au fost incurajate sa trimita nominalizari pentru titlul de voluntarul anului in Bacau si proiectul anului in Bacau. Aplicatiile au fost analizate de un juriu format, din reprezentanti ai partenerilor institutionali si ai sponsorului evenimentului.
Au participat la eveniment 15 ONG-uri, au fost inscrise 25 de nominalizari la marile premii si au participat la eveniment aproximativ 750 de persoane.
Pentru a spori atractivitatea evenimentului a fost organizat si un concurs pentru tinerii talentati din Bacau denumit sugestiv “Liceenii au talent”. In cadrul acestui concurs cei mai talentati tineri din liceele locale au prezentat momente artistice care au fost jurizate in timpul evenimentului iar la final au fost premiate cele mai bune trei prestatii.


| Date beneficiari
    Voluntarii au fost parte integranta din pregatirea si desfasurarea evenimentului. Logistica evenimentului a fost asigurata de voluntarii FSC (implicit prezentarea evenimentului) iar reprezentantii celorlalte organizatii au pregatit si prezentat momentele Galei.

| Rezultatele proiectului
    Gala Voluntarului Bacauan a reusit sa atraga atentia asupra fenomenului de voluntariat si sa faca cunoscute in comunitatea locala initiativele de acest gen din judetul Bacau. Nu mai putin de 15 ONG-uri si-au prezentat proiectele din 7 domenii de activitate (sanatate, arta si cultura, educatie, social, protectia animalelor si a mediului, tineret, sport si recreere) in fata unei audiente de aproximativ 750 de persoane. O prezentare succinta a acestor organizatii si a proiectelor nominalizate a fost inclusa in brosura evenimentului care a fost oferita gratuit tuturor participantilor. Deasemenea evenimentul s-a bucurat de o buna promovare in presa locala si in mediul on-line. De exemplu, stirile despre eveniment de pe pagina de facebook a FSC a avut un impact de peste 2000 de persoane. In acest fel obiectivul de promovare a voluntariatului local si a rezultatelor voluntarilor bacauani a fost realizat cu succes. Un alt rezultat a fost recunoasterea publica a meritelor celor mai buni voluntari din cadrul fiecarei organizatii un lucru foarte rar facut in Bacau dar care are ca efect incurajarea acestora, intarirea sentimentului de mandrie si apartenenta fata de organizatiile din care fac parte. Deasemenea voluntarii au fost incurajati sa-si promoveze cat mai bine proiectele in cadrul competitiei pentru cel mai bun proiect de voluntariat al unui liceu, al unei firme si al judetului precum si pentru titlul de voluntarul anului in judetul Bacau. Castigatorii acestor titluri au primit recunoasterela scena deschisa, promovare in mass-media locala dar si premii in bani.

| Bugetul proiectului (in RON)
    13150

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania,Institutia Prefectului, Consiliului Judetean Bacau, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau

| Website-ul proiectului
    www.voluntarifsc.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes