close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Voluntari pentru comunitate !



| Organizator:
    Organzația Umanitară CONCORDIA
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Povestind constant despre serviciile pe care le facem in CONCORDIA pentru a ajuta oamenii care sunt in cea mai mare nevoie, reprezentanti ai companiilor s-au aratat interesati de a realiza actiuni comune; fiecare companie a implicat un numar cat mai mare de angajati in calitate de voluntari in sprijinirea proiectelor noastre sociale. Serviciile sociale adresate copiilor si tinerilor din grupuri vulnerabile au nevoie continuu de implicare si sustinere, atat financiara cat si prin munca voluntarilor, care dedica timp pentru activitatile practice dar in egala masura acorda si prietenie oamenilor pe care ii ajuta. Am creionat astfel un calendar de activitati pentru 2017, pe care l-am realizat impreuna cu partenerii si pe care dorim sa il replicam an de an, deoarece am observat ca impactul adus la nivelul beneficiarului final este maxim.

| Scopul proiectului
    De peste 27 de ani CONCORDIA lucreaza pentru copii si tinerii vulnerabili in case de tip familial, centre de zi, adapost de noapte etc. Prin acest proiect ne-am dorit: (1) imbunatatirea conditiilor de viata pentru copiii si tinerii gazduiti in cel putin 5 dintre proiectele noastre; (2) Crearea unor relatii de colaborare pe termen lung si implicare directa a angajatilor din companii in proiecte sociale apropiate comunitatii; (3) Facilitarea relationarii intre beneficiarii serviciilor (copii si tineri) si voluntari din randul angajatilor unor companii cu activitate in acceasi zona de actiune.

Voluntari pentru comunitate ! Voluntari pentru comunitate ! Voluntari pentru comunitate !

| Aria geografica
    Bucuresti, Ploiesti (Prahova), Aricestii Rahtivani (Prahova)

| Rezumat
    Serviciile sociale asigurate de CONCORDIA pentru categorii de persoane puternic afectate de probleme sociale au avut nevoie de sprijinul constant al grupurilor de voluntari care au contribuit la asigurarea unor conditii de viata mai bune pentru copii si tineri. Peste 170 de copii si tineri implicati in serviciile sociale din Bucuresti si din jud. Prahova au beneficiat direct in urma actiunilor de voluntariat derulate, si implicit de conditii de locuit mai bune (igienizare spatiu, mobilier adecvat, spatii de joaca, spatii pentru pertrecerea timpului liber) si activitati de timp liber si dezvoltare personala (excursii educative, jocuri si ateliere). 183 de voluntari din 6 companii au acordat timp si implicare pentru a fi impreuna cu tinerii si copiii care le-au devenit astfel prieteni

| Date beneficiari
    Beficiarii directi: 170 de copii si tineri, din grupuri sociale vulnerabile (copii provenind din familii sarace sau care sunt lipsiti de sprijinul familiei naturale, copii si tineri din medii institutionalizate, afectati de lipsa unui loc de munca sau avand venituri reduse, care nu le permit o locuinta proprie.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti: 183 voluntari (angajati din companii medii si mari din Bucuresti si Ilfov) participanti la activitati ce sprijina buna derulare a serviciilor sociale oferite copiilor si tinerilor vulnerabili de catre CONCORDIA; 20 de angajati ai O.U CONCORDIA, implicati in activitatile derulate; 40 de parinti din familiile copiilor beneficiari directi.

| Activitati
    Proiectul a plecat de la o etapa de analiza a nevoilor la nivel intern si a resurselor posibile a fi implicate. A urmat o etapa de comunicare cu reprezentantii companiilor partenere/potential partenere, povestind despre intentia de a initia un proiect de implicare a angajatilor din companii in activitati de voluntariat adresate copiilor si tinerilor. Principalele activitati derulate au fost:
(1)Planificarea fiecarei activitati impreuna cu reprezentantul companiei, in functie de locatia si data agreata; (2)Realizarea vizitelor preliminare in locatii, cunoasterea echipei CONCORDIA, a specificului proiectului social si a asteptarilor pe care copiii si tinerii le au; (3) Realizarea activitatilor de voluntariat (excursii cu copiii, amenajarea de locuri de joaca si spatii pentru petrecerea timpului liber, renovarea spatiilor de locuit, dotarea cu mobilier, ateliere pentru realizarea de decoratiuni, jocuri sportive de grup). Fiecare actiune a avut, pe langa activitatea practica realizata si o componenta in care s-a insistat pe relationarea directa intre voluntari si copii/tineri, fie cu ocazia mesei de pranz servite impreuna, prin jocurile de grup sau prin schimb de impresii si discutii libere; (4)Comunicarea activitatilor folosind canalele de comunicare ale organizatiei si ale companiei;(5) Realizarea rapoartelor privind actiunile derulate, impactul si cheltuielile efectuate pentru buna realizare a actiunii;(6)Colectarea de feedback si stabilirea unor potentiale alte colaborari.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului constau in: (1) 183 de voluntari participanti; (2) 6 companii implicate, care au alocat resurse financiare si au motivat voluntarii sa contribuie la buna desfasurare a serviciilor sociale pentru copii si tineri din CONCORDIA; (3) Peste 80 de ore de voluntariat stranse in acest calendar anual de activitati; (4) Continuitate in colaborare – 3 companii au exprimat interesul de a colabora si in 2018 pretuind momentele impreuna si rezultatele proiectului; (5) Replicabilitate – 2 companii au transmis recomandari catre alti parteneri din mediul business oferind CONCORDIA ca si model de buna practica in implementarea acestor programe; (6) 5 servicii sociale pentru copii si tineri (centre de zi, case de tip familial si locuinte sociale) care si-au imbunatatit baza materiala si activitatile oferite copiilor si tinerilor; (7) 1 excursie educativa realizata pentru copii; (8) 2 spatii de joaca/ petrecere timp liber si 1 spatiu de depozitare materiale reciclabile realizate de catre voluntari; (9) 3 ateliere pentru confectionare obiecte decorative; (10) 4500 mp din cladirile care gazduiesc servicii sociale renovati/zugraviti si decorati; (11) 10 camere unde locuiesc copii si tineri dotate cu aparatura si mobilier asamblat / montat de catre voluntari.

| Bugetul
    85371

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania; ProVobis; SC Robert Bosch; Philips Romania; SC Imperial Tb.DItribution; SC VIS7 Import Export

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes