close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#BineIntensiv – echipamente medicale de terapie intensivă pentru acasă



| Organizator:
    ASOCIAȚIA MARINUȘ GĂLBENUȘ
| Categorie:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    #BineIntensiv, inspirat de Marinuș, copilul înger al co-fondatorului, din luptele de 5 ani ale lui Marinuș cu cancerul cerebral, din nevoile de îngrijire de care s-au lovit acasă, după spitalizări, din experiența ultimilor 2 ani de boală de folosire a echip. medicale, ca starea sa fizică/psihică sa fie cât mai fără dureri/disconfort. Indentificăm nevoile Copiilor comunicând cu părinții lui, cu medicul curant și pe baza doc. medicale. În funcție de nevoie, le oferim echip. oricât timp e nevoie, gratuit. Pot fi unul, 2 sau mai multe echip.: pat terapie intensivă, monitor f-ții vitale, concentrator oxigen portabil și/sau fix, aspirator chirurgical, aparat aerosoli, scaun rulant, consumabile de igienă personală (scutece, aleze, creme speciale), facilităm achiziția tratamente medicale, sedințe psihoterapie mame/copii, sedinte kinetoterapie.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a ajuta copilul pt o recuperare/vindecare mai rapidă, pentru a evita agravarea bolii și complicațiile inerete, ameliorarea durerilor fizice, îmbunătații calitatății vieții/stării de sănătate a copilului, îmbunătații calității vieții părinților.

Obiectivul proiectului este de a achiziționa cât mai multe echip. medicale de terapie intensivă, pt. a crește numărul de copii sprijiniți, de a fi spirijin material și uman pt familie., în lipsa măsurilor de suport din partea instituților statului, în lipsa suficientă a centrelor specializate în recuperare și în paliație.


#BineIntensiv – echipamente medicale de terapie intensivă pentru acasă #BineIntensiv – echipamente medicale de terapie intensivă pentru acasă #BineIntensiv – echipamente medicale de terapie intensivă pentru acasă

| Aria geografica
    Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, București, Ilfov, Mehedinți, Drobeta Turnu Severin, Arad, Cluj, Timiș, Dâmbovița, Argeș, Bacău, Brașov, Dolj, Hunedoara, Maramureș, Focșani, Giurgiu, Prahova,Tulcea, Vâlcea,Galați

| Rezumat
    Proiectul se adresează copiilor cu boli grave/incurabile, cu nevoie de îngrijire specială și acasă în procesul de recuperare/vindecare, copii ce petrec timp îndelungat în pat, depind de ajutorul părinților, nu se pot deplasa, mânca, respira singuri. Proiectul se adresează și copiilor cu afecțiuni grave care au nevoie de îngrijire paliativă. Când un copil este într-o fază critică a bolii, între sau după spitalizari, pt. a îmbunătăți procesul de vindecare, pentru a ameliora dureri, este nevoie ca îngrijirea de acasă să fie cât mai specializată medical, în lipsa centrelor de recuperare specializată/paliative. Astfel, cumpărăm/primim donații, oferim Copiilor echip. medicale de terapie intensivă, la ei acasă, oriunde în România. În funcție de afecțiune, un copil poate avea nevoie de unul sau mai multe echip., acestea rămân la el cât timp are nevoie, apoi le preluam, igienizam și oferim altui Copil. Totul pt. a îmbunătăți calitatea vieții copilului/starea de sănătate, calitatea vieții părintelui, familia economisește bani (închiriere/achiziție echip. medicale), economii cu cheltuiala cu consumabilele de igienă, medicamente etc. Asociația, din sponsorizări și donații, achiziționează echip. medicale de terapie intensivă, identifică benef., se deplasează la domiciliul benef., instalează și instruiește părinții cum să folosească echip., realizează feed-back permanent, livrează periodic consumabile profesionale de igienă personală., promovează proiectul, realizează campanii/acțiuni fundraising pt dezvoltare proiect și creșterea nr. de benef. În perioada ian. - dec. 2023, asociația a livrat 148 de echipamente de terapie intensivă, #Bineintensiv a ajuns în 24 de județe, la 192 copii/familii. Suntem singurl ONG din țară care oferă astfel de echip. gratuit, pe termen nelimitat.

| Date beneficiari direcţi
    1. Copiii cu afecțiuni grave/incurabile, cu vârsta între 0, 5 luni - 18 ani, care fie se află acasă după/între spitalizări și au nevoie de îngrijire medicală pt un bun proces de recuperare, pt evitarea agravării situației medicale, pt prevenirea spitalizărilor inoportune din cauza lipsei de îngrijire medicală adecvată.
2. Copiii cu afecțiuni grave/incurabile, cu vârsta între 0, 5 luni - 18 ani care se află în îngrijire paliativă acasă, ale căror multiple afecțiuni le-a afectat întregul organism, stau doar în pat, sunt conectați în permanență la aparatură medicală de susținere a unor funcții vitale, sunt dependenți 100% de un părinte îngrijitor.
Total copii sprijinți, ian.-dec. 2023: 192
Total copii sprijinți, 2021-2024: 280



| Activitati
    1. Atragerea de fonduri constantă, de la companii, prin facilitatea de sponsorizare cu 20% din impozitul pe venit/profit, prin facilitatea de redirecț. a 20% din impozitul pe venit/profit pt. anul fiscal anterior (declaratia 177), personae fizice prin campanii de redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, prin campanii de fundraising pe platforma galantom.ro, prin SMS atribuit asociației, prin campanii de fundraising punctuale prin intermediul propriul website, sponsorizări ONG-uri.
2. Achiziția echip. medicale de la furnizori autorizați, cu documente de achiziție, garanție, training folosire.
3. Identificarea copiilor, întocmire dosar de benef., documente de dare în folosință, GDPR, procese verbale predare-primire echip. med. și consumabile medicale de igienă pers.
4. Livrarea echip. medicale acasă la copil, oriunde în țară, cu ajutorul unei dubițe special achiziționată, instalare și instruire părinților pt . folosirea echip.
5. Livrare consumabile pt îngrijire și îmbăiere la pat (scutece, aleze, șerv. umede, creme speciale, etc).
6. Feed-back permanent cu părinții pt a ne asigura de buna funcționare a echip., pt. a soluționa noi nevoi.
7. Promovare: rețele socializare, articole presa, influenceri media


| Rezultatele proiectului
    Patul reglabil oferă poziții optime pt. somn, odihnă, hrănire, evită apariția escarelor și ajută la vindecarea lor. Monitor funcții vitale monitorizează temperatura corpului, rata pulsului, nivelul de oxigenare, atenționează sonor când există o problemă cu semnele vitale, oferind timp pt. intervenție rapidă. Concentrator oxigen portabil, la rec. medicului, pt. nevoia suplimentară de oxigen, pt. uz în afara locuinței pt. a accesa terapii de recuperare, controale, plimbări. Concentrator oxigen fix, la rec. medicului, pt. nevoia suplimentară de oxigen, pt. uz la domiciliu. Aspirator chirurgical, elimină mucozitățile și eliberează căile aeriene. Aparat aerosoli pt. administrarea dif. tratamente. Scaun rulant pt deplasare în exterior. Pachete cu scutece, aleze, creme speciale, șervețele umede, spumă de baie pt. igiena personală, în pat, pt. a evita deplasările chinuitoare la baie.
Copiii nu mai dorm cu părinții în același pat/ cameră, proces de recuperare mai scurt, confort psihic îmbunătățit pt părinți, reducerea nr. de spitalizări, salvarea vieții, economii la bugetul familiei cu costul chiriei lunare pt. echip., între 1.500–4.000 /lună/familie, în f-ție de nevoia individ., economii la buget cu achiziția de scutece, aleze, șerv. umede, medicam., între 700-3.500 lei/lună/familie, în f-ție de nevoia individ., sprijin material de bază pt nevoi ce afectează toată familia (cadouri generoase Crăciun, Paște, 8 Martie, ghiozdan și rechizite, tratamente med., renovare/reparații case, achiz. dif. bunuri pt. casă, servicii psihoterapie pt mame/copii, servicii de kinetoterapie).


| Bugetul
    246 LEI

| Parteneri
    Voestalpine Group, Synevo Romania, Hartman România, Fundația Metropolis, IB Cargo, Blue Point Telecom, RMS Logistic, High Tech Clima, Parcului20 by CORDIA, Cartomed, La Maritec, Asociația Tudor, Asociația Mesina, Cafetto Bazar, Farmacia Ferde, 2M SPEED TRUCK, Școala EUROPEANĂ BUCUREȚTI, SOFTIA WEB, ALD AUTOMOTIVE, Farmacia Verde și alții.

| Despre organizator
    Asociația are scopul de a fi sprijin material, uman, copiilor cu boli grave/incurabile, cu vârsta între 0,5 – 18 ani și familiilor lor, din România. Proiectele sunt construite în jurul nevoile copiilor, dar și a familiei, încercăm să acoperim cât mai multe nevoi, de la sănătate, de la reconstrucția/renovarea de case, cadouri cu haine, încălțăminte, cărți, de Paște, Crăciun, ghiozdane &rechizite, până la sprijin cu achiziția de orice produs/serviciu are nevoie urgent familia/ copilul.

| Website proiect
     https://marinusgalbenus.ro/unitati-de-terapie-pentru-acasa/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes