close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte







| Organizator:
    
| Sectiune:
    Artă și cultură
| Problema de fond
    Filiala Asociația Se Poate se orientează pe satisfacerea nevoilor urgente de dezvoltare socio-profesională și personală ale tinerilor din Teleorman. Proiectul de Amenajare a Spațiului de Tineret în comuna Troianul a luat naștere pentru a asigura acces echitabil la oportunități de creștere pentru tineri cu vârste între 13 și 25 de ani, care se confruntă cu provocări socio-economice și educative, inclusiv vulnerabilitatea NEETs.
Tinerii, în ciuda obstacolelor, manifestă o dorință continuă de a contribui la comunitate și de a-și dezvolta competențe civice, profesionale și transversale, aspirând la o evoluție pozitivă într-o comunitate sănătoasă și sigură (https://bit.ly/48HrGQs). FASP recunoaște potențialul neexploatat al acestor tineri și continuă să le ofere oportunități de creștere, conectându-i la experiențe care altfel ar fi inaccesibile.
Obiectivul proiectul a fost de a capacita tinerii din medii defavorizate prin oferirea unui Spațiu comunitare în care să aibă acces la educație non-formală, activități culturale, divertisment, relaxare și conectare la comunitatea de covârstnici. Aici, ei au posibilitatea să participe la educație non-formală, activități culturale, divertisment, relaxare și să se conecteze la comunitatea lor. Rezultatele demne de menționat (detalii: https://filialasepoate.ro):
-Spațiu de tineret în Troianu, amenajat de un designer de interior, oferind suport pentru educație, conectare și dezvoltare personală.
-Dotare cu bibliotecă (Cărturești), tehnologie pentru timpul liber și dezvoltarea de competențe
-Comunitate activă de 75 de tineri, voluntari contractuali implicați în gestionarea activităților.
-200 tineri beneficiază de acces liber la educație, cultură, divertisment și conexiune socială


| Scopul proiectului
    Filialei Asociației Se Poate activează de peste 7 ani în județul Teleorman. În această perioadă, am observat potențialul de creștere al comunității de tineri și am constatat problemele cu care se confruntă, în special în contextul deteriorării semnificative a situației socio-economice din județ. Consultând specialiști în educație, am recunoscut imperativul unui spațiu comunitar sigur și bine echipat pentru a stimula potențialul tinerilor. Prima etapă a proiectului: analiză de nevoi pentru 157 de tineri (13-30 ani) din Teleorman. Spațiul a fost amenajat cu atenție, beneficiind de consultarea unui designer de interior pentru a crea un mediu primitor și creativ. Am achiziționat resurse care satisfac nevoile identificate de formare a competențelor profesionale,transversale, necesitățile educaționale,culturale, divertisment și conectare



| Acoperire
    7

| Rezumat
    Up România, Carturesti România, Școala Gimnazială “Ion Preotu” din Troianul, Unitatea Administrativă Teritorială Troianul

| Date beneficiari direcţi
    

| Activitati
    Misiunea:sprijinirea tineriilor (13-30 de ani) din Teleorman prin facilitarea integrării sociale și încurajarea cetățeniei active. În iulie am inaugurat un Spațiu de Tineret de 75mp în Troianul, printr-un parteneriat cu Primăria Comunei și Școala Gimnazială "Ion Preotu"pentru 5 ani, arătând angajamentul față de tineri și comunitate.
Amenajarea spațiului (aprilie-iulie) a fost realizată cu susținerea UpRomânia. Spațiul, construit din surse private, oferă zone recreative, o bibliotecă generoasă în colaborare cu Cărturești, facilități sanitare și de bucătărie.Are tehnologii variate și facilități de divertisment, conceput pentru dezvoltarea competențelor tinerilor, conexiune socială și relaxare (sisteme audio, televizor, Playstation, aparatură foto, aparatură profesională de manichiură), precum și boardgames și birotică.
Activități realizate în Spațiul de Tineret contribuind la viitorul durabil al comunității: Formarea voluntarilor cu recunoaștere contractuală pentru dezvoltarea profesională–80 tineri. Atelier de cetățenie europeană, în colaborare cu Biroul Parlamentului European și Școala de Valori–45 tineri. Teambuilding pentru consolidarea echipei și dezvoltarea competențelor de scriere de proiecte- 50 tineri. Activități culturale și teatru Forum cu Europe Direct Teleorman, despre cetățenie activă-30 tineri. Echipa ANPCDEFP a prezentat oportunități de schimburi internaționale și a generat idei pentru proiecte viitoare-40 tineri. Variate activități pentru 150 de tineri


| Rezultatele proiectului
    

| Parteneri
    Teleorman

| Despre organizator
    

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes