close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Youth Space - Troianul



| Organizator:
    
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Filiala Asociația Se Poate se orientează pe satisfacerea nevoilor urgente de dezvoltare socio-profesională și personală ale tinerilor din Teleorman. Proiectul de Amenajare a Spațiului de Tineret în comuna Troianul a luat naștere pentru a asigura acces echitabil la oportunități de creștere pentru tineri cu vârste între 13 și 25 de ani, care se confruntă cu provocări socio-economice și educative, inclusiv vulnerabilitatea NEETs.
Tinerii, în ciuda obstacolelor, manifestă o dorință continuă de a contribui la comunitate și de a-și dezvolta competențe civice, profesionale și transversale, aspirând la o evoluție pozitivă într-o comunitate sănătoasă și sigură (https://bit.ly/48HrGQs). FASP recunoaște potențialul neexploatat al acestor tineri și continuă să le ofere oportunități de creștere, conectându-i la experiențe care altfel ar fi inaccesibile.
Obiectivul proiectul a fost de a capacita tinerii din medii defavorizate prin oferirea unui Spațiu comunitare în care să aibă acces la educație non-formală, activități culturale, divertisment, relaxare și conectare la comunitatea de covârstnici. Aici, ei au posibilitatea să participe la educație non-formală, activități culturale, divertisment, relaxare și să se conecteze la comunitatea lor. Rezultatele demne de menționat (detalii: https://filialasepoate.ro):
-Spațiu de tineret în Troianu, amenajat de un designer de interior, oferind suport pentru educație, conectare și dezvoltare personală.
-Dotare cu bibliotecă (Cărturești), tehnologie pentru timpul liber și dezvoltarea de competențe
-Comunitate activă de 75 de tineri, voluntari contractuali implicați în gestionarea activităților.
-200 tineri beneficiază de acces liber la educație, cultură, divertisment și conexiune socială


| Scopul proiectului
    Filialei Asociației Se Poate activează de peste 7 ani în județul Teleorman. În această perioadă, am observat potențialul de creștere al comunității de tineri și am constatat problemele cu care se confruntă, în special în contextul deteriorării semnificative a situației socio-economice din județ.
Consultând specialiști în educație, am recunoscut imperativul unui spațiu comunitar sigur și bine echipat pentru a stimula potențialul tinerilor. Prima etapă a proiectului: analiză de nevoi pentru 157 de tineri (13-30 ani) din Teleorman. Spațiul a fost amenajat cu atenție, beneficiind de consultarea unui designer de interior pentru a crea un mediu primitor și creativ. Am achiziționat resurse care satisfac nevoile identificate de formare a competențelor profesionale, transversale, necesitățile educaționale, culturale, divertisment și conectare. Tinerii din comunitate au fost prezenți în perioada de amenajare, au oferit suport și și-au adus contribuția proprie prin sugestii, acțiuni și inițiative implementate.




| Aria geografica
    7

| Rezumat
    Up România, Carturesti România, Școala Gimnazială “Ion Preotu” din Troianul, Unitatea Administrativă Teritorială Troianul

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai proiectului derulat au fost 200 tineri din medii defavorizate, care se confruntă cu dificultăți socio-economice și educaționale, cu vârste între 13 și 30 de ani. Acești tineri au fost implicați direct în cativitățile derulate, au luat parte la ateliere, seri de cultură și divertisment, au acces liber la spațiul de tineret construit. Aceștia au posibilitatea de a dezvolta competențe noi, se pot dezvolta personal, se pot conecta mai bine cu comunitatea și au acces la resurse care le potențează evoluția profesională și educațională. Alături de aceștia, alți beneficiari direcți au fost toți acei parteneri care au sprijinit prin diferite măsuri implementarea proiectului și care permit continuarea activităților în cadrul Youth Space-ului. Unitatea Administrativă Teritorială Troianul, prin parteneriatul realizat dispune în acest moment de un spațiu care poate fi oferit liber tinerilor din comunitate și astfel pot dezvolta mediul social comunitar. Școala Gimnazială de asemnea parteneră, a fost un beneficiar implicat direct în amenajarea spațiului, domnul director și elevi ai școlii au oferit sugestii constante de îmbunătățire a activității, iar acum peste 80 de elevi pot avea acces neîngrădit la un spațiu extracurricular care poate face educația tinerilor mai plăcută, un mediu mai primitor și creativ. UpRomânia, prin colaborarea cu doamna Pap Elena și echipa s-a a avut beneficii prin sprijinirea comunității, creșterea imaginii, deschiderea relațiilor cu tinerii din Teleorman

| Activitati
    Misiune: sprijinirea tineriilor din Teleorman prin facilitarea integrării sociale și încurajarea cetățeniei active. În iulie am inaugurat un Youth Space de 75mp în Troianul, prin parteneriat cu Primăria Comunei și Școala Gimnazială Ion Preotu pentru 5 ani, arătând angajamentul față de tineri și comunitate. Amenajarea spațiului (04-07.2023) a fost realizată cu susținerea UpRomânia. Spațiul, construit din surse private, oferă zone recreative, o bibliotecă generoasă în colaborare cu Cărturești, facilități sanitare și de bucătărie.Are tehnologii variate și facilități de divertisment, conceput pentru dezvoltarea competențelor tinerilor, conexiune socială și relaxare (sisteme audio, televizor, Playstation, aparatură foto, aparatură de manichiură), boardgames,birotică. Activit ăți realizate contribuie la viitorul durabil al comunității: Formarea voluntarilor cu recunoaștere contractuală pentru dezvoltarea profesională–80 tineri. Atelier de cetățenie europeană, în colaborare cu Biroul Parlamentului European și Școala de Valori–45 tineri. Teambuilding pentru consolidarea echipei și dezvoltarea competențelor de scriere de proiecte- 50 tineri. Activități culturale și teatru Forum cu Europe Direct Teleorman, despre cetățenie activă-30 tineri. Echipa ANPCDEFP a prezentat oportunități de schimburi internaționale și a generat idei pentru proiecte viitoare-40 tineri. Variate activități-seri de boardgames, cursuri de engleză, ateliere de prim ajutor, cluburi de lectură, traininguri,etc-150

| Rezultatele proiectului
    În perioada de implementare, 63 de voluntari activi au fost implicați în activitățile proiectului, având contracte de voluntariate în FASP. Cu toate acestea, alți tineri din comunitate s-au alăturat în timpul activităților, au luat parte la inițiative, s-au dezvoltat și au oferit sprijin colegilor.

Voluntarii au avut diverse roluri în cadrul proiectului, inclusiv în gestionarea și organizarea activităților din Spațiul Tineret. Aceste roluri au inclus coordonarea evenimentelor, gestionarea resurselor, promovarea inițiativei și monitorizarea activităților desfășurate. Voluntarii nu au fost doar beneficiari, ci actori direcți în construirea și monitorizarea activităților oferite comunității.

Printre principalele acțiuni desfășurate de voluntari s-au numărat amenajarea și organizarea Spațiului Tineret, participarea la evenimentul de deschidere, coordonarea și promovarea activităților din Spațiu, precum și implicarea în echipa administrativă a proiectului, cu responsabilități bine delimitate în diverse departamente: de comunicare cu mediul extern și promovare, administrativ și logistic, echipa de management a voluntarilor, coordonarea resursei umane și sprijin relațional.


| Bugetul
    Da, cei 63 de voluntari contractuali sunt activi în toate proiectele derulate de FASP. Ei nu doar contribuie la activități, ci sunt parte integrantă a comunității organizației. Voluntarii sunt motorul inițiativelor, propun idei și inițiative pentru spațiul comunitar și sunt implicați în gestionarea și evaluarea acestora. Ei sunt ghidați și susținuți de echipa FASP pentru a dezvolta responsabilitatea și pentru a identifica constant nevoile tinerilor. Implicarea lor nu se oprește aici, ci se extinde și în alte proiecte, iar câțiva tineri din Troianu și-au deschis propriul ONG - We Are Troianu, demonstrând angajamentul lor continuu față de comunitate și organizație. LEI

| Parteneri
    Teleorman

| Despre organizator
    

| Website proiect
    Unul dintre principalele obstacole a fost dificultatea de a asigura implicarea constantă a voluntarilor, dată fiind disponibilitatea lor fluctuantă și alte angajamente personale. Pentru a depăși aceste obstacole, am implementat mai multe strategii, cum ar fi organizarea întâlnirilor regulate cu voluntarii pentru a clarifica așteptările și a oferi sprijin și îndrumare suplimentară. De asemenea, am menținut o comunicare deschisă și transparentă, folosind diverse canale de comunicare, grupurile de mesagerie, pentru a menține voluntarii informați și implicați în activitățile proiectului. Totodată, am recunoscut și apreciat în mod constant contribuțiile voluntarilor și am creat un mediu de lucru prietenos și motivant, care să îi inspire să fie implicați și motivați în continuare.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes