close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Festivalul caritabil "Livada cu stele" - Muzică și fapte bune



| Organizator:
    ASOCIATIA CASA BUNA
| Sectiune:
    Protecția mediului
| Problema de fond
    Asociația Casa Bună ajută din 2020 peste 100 de copii defavorizați social din Nucșoara, Argeș, prin activități educaționale, acces la servicii medicale, rechizite, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de curățenie și tot ce înseamnă viață decentă. Comuna Nucșoara se află la poalele Făgărașului și are tot ce e mai frumos: tradiții, peisaje care îți taie respirația, fagi seculari, lac, trasee montane, obiective istorice, livezi și pajiști cât vezi cu ochii. Ceea ce îi lipsește însă este recunoașterea și turiștii. Ideea organizării unui eveniment care să pună în lumină frumusețea Nucșoarei a venit la începutul anului 2023, tot cu gândul la copiii de acolo. Au fost 6 luni de pregătiri intense și a rezultat un festival în toată regula: 3 zile pline de muzică, 2 scene profesioniste, peste 20 de artiști și trupe cu 100 de oameni în staff, peste 30 de ateliere creative pentru copii, 2 dezbateri pe teme civice, peste 3800 de vizitatori și, mai ales, peste 150 de voluntari, între 16 și 70 de ani, care au donat mii de ore, fără de care acest eveniment uriaș nu ar fi fost posibil. Mulți dintre ei și-au luat concediu sau chiar au venit din străinătate pentru a pune umărul la organizare. A fost un efort logistic imens, aproape copleșitor, dar bucuria din momentul în care am realizat că festivalul pornește și că totul funcționează conform planului, în ciuda nenumăratelor provocări logistice, nu poate fi povestită. La fel ca și febra întregului furnicar de voluntari, fiecare la "postul" lui, de hamal care căra garduri, de ajutor la bar sau la restaurant, de ajutoare la activitățile educative (au fost bineveniți atât copiii vizitatori, cât și cei din Nucșoara), de responsabili de camping, de alimentarea cu motorină a generatoarelor, de gestionarea toaletelor sau a cazărilor.

| Scopul proiectului
    Din 2020, Asociația Casa Bună ajută peste 100 de copii defavorizați din Nucșoara, Argeș. Comuna se află la poalele Făgărașului și are tot ce e mai frumos: tradiții, peisaje care îți taie respirația, fagi seculari, lac, trasee montane, obiective istorice, livezi și pajiști cât vezi cu ochii. Ceea ce îi lipsește însă este recunoașterea și turiștii. Ideea organizării unui eveniment care să pună în lumină frumusețea Nucșoarei a venit la începutul anului 2023, tot cu gândul la copiii de acolo și la cum îi putem ajuta mai mult. Cele 3 biective ale festivalului "Livada cu stele" au fost: dezvoltarea comunitară a comunei Nucșoara prin turism și crearea oportunităților pentru familiile copiilor nevoiași, strângerea de fonduri pentru "Grădinița Bună", un centru educațional pentru copiii din Ferentari și Jilava care nu ajung niciodată la grădiniță din cauza sărăciei și o mai largă recunoaștere a activităților Asociației Casa Bună, în special de publicul din Argeș, și atragerea de donatori și voluntari.



| Acoperire
    9

| Rezumat
    Primăria Nucșoara, Sameday, Pepsico, Regina Maria, Decathlon, Textar, Autonom, Ascendis, JYSK, Orion, Auto Total, Fundația Conservation Carpathia, Cafeneaua Nației

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari direcți
- 120 de copii din Nucșoara (aproximativ 60 dintre aceștia, copiii de vârste mai mari, au fost prezenți la festival, iar 12 dintre ei și-au oferit timpul și energia pentru a fi voluntari în cadrul evenimentului)
- 90 de copii din Ferentari și Jilava, care vor urma cursurile Grădiniței Bune, o grădiniță socială pentru copiii din familii care trăiesc în sărăcie extremă, din cauza căreia nu au acces la educație preșcolară și rămân și mai în urmă (Grădinița Bună a fost cea pentru care s-au strâns fondurile în urma festivalului)


| Activitati
    Pentru implementarea proiectului, a fost nevoie de o armată de oameni și o întreagă rețea de competențe și de forțe, implicând peste 150 de voluntari într-o gamă variată de activități. Începând cu martie 2023, am stabilit un concept final, având autori dedicați în definirea acestuia. În paralel, echipa de graficieni și webdesigneri a lucrat pentru a dezvolta o identitate vizuală coerentă și o platformă online funcțională. Specialiștii în PR și comunicare s-au concentrat pe promovarea activă a evenimentului, folosind o gamă diversă de canale media. Eforturile noastre au inclus și colaborarea strânsă cu artiștii și bookerii pentru alcătuirea unui program artistic captivant. Pentru aspectele tehnice și logistice, sunetiștii și arhitecții noștri au lucrat la implementarea și optimizarea infrastructurii festivalului. Constructorii au asigurat construcția și amenajarea standurilor și a campingului, în timp ce voluntarii au gestionat logistica, montajul și demontarea și coordonarea activităților educaționale pentru copii. În timpul festivalului, în septembrie 2023, managerii voluntari au avut rolul de a superviza și coordona toate aceste eforturi, asigurând o experiență plăcută și sigură pentru participanți. Aceste activități au fost esențiale pentru succesul evenimentului și pentru contribuția noastră la comunitate.

| Rezultatele proiectului
    Peste 150 de voluntari s-au implicat în festivalul Livada cu Stele, începând cu pregătirile din martie 2023 și până la desfășurarea evenimentului în septembrie 2023. Aceștia au avut roluri esențiale în diverse aspecte ale proiectului:
Autori de concept: 4 voluntari au contribuit la definirea și elaborarea conceptului evenimentului.
Graficieni și web designeri: 2 voluntari au lucrat la crearea identității vizuale și a platformei online.
Specialiști PR și comunicare: 11 voluntari s-au ocupat de promovarea activă a festivalului.
Bookeri artiști: 9 voluntari au colaborat cu artiștii pentru alcătuirea programului artistic.
Sunetiști: 2 voluntari au gestionat aspectele tehnice legate de sunet.
Arhitecți: 1 voluntar a lucrat la implementarea și optimizarea infrastructurii festivalului.
Constructori ai standurilor și campingului: 22 de voluntari au asigurat construcția și amenajarea acestora.
Șoferi pentru logistică: 16 voluntari au fost responsabili pentru transportul logistic al echipamentelor și materialelor.
"Hamali": 23 de voluntari au ajutat la transportul și montarea elementelor necesare festivalului.
Coordonatori activități educative pentru copii: 10 voluntari au gestionat activitățile dedicate copiilor.
Organizatori și facilitatori acces festival: 25 voluntari au gestionat încasările, vânzarea de bilete, parcarea și camparea.
Ajutoare bar și restaurant: 17 voluntari.
Contribuțiile voluntarilor au fost esențiale pentru succesul unui festival foarte atât de mare și de complex.


| Parteneri
    Argeș

| Despre organizator
    

| Website proiect
    În colaborarea cu voluntarii, nu am întâmpinat obstacole majore. Avem norocul să beneficiem de o comunitate extrem de receptivă și de canale de comunicare deja stabilite. Singurul aspect pe care l-am putea îmbunătăți este mobilizarea și informarea lor mai devreme în ceea ce privește sarcinile. Am întâmpinat o mică întârziere în acest sens, din cauza lipsei noastre de experiență într-un proiect de asemenea amploare și a resurselor umane limitate. Cu toate acestea, mobilizarea lor a fost exemplară, iar totul a fost realizat la timp și cu succes.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes