close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Artscape+



| Organizator:
    
| Sectiune:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Scopul proiectului este acela de a prezenta unui public cât mai vast un set de informații bine structurate care pot fi folosite și valorificate în prezent, dar și în viitor.Prin urmare, în cadrul proiectului Artscape+ participanții pot intra în contact cu diverse forme de exprimare și totodată pot afla despre ceea ce implică viața unui artist.



| Acoperire
    The Community for Youth Education Romania - Vaslui

| Rezumat
    Acest proiect s-a născut atât din adânca apreciere față de artă, cât și datorită remarcării unei lipse de cunoștințe generale din domeniul artistic la nivelul întregii țării, cu precădere în comunitatea locală.
În plus, acest eveniment de tip educativ și cultural își propune de asemenea, să le ofere tinerilor ocazia de a-și împărtăși pasiunile pentru artă, de a le comunica fără constrângeri și de a se regăsi cu alți oameni care apreciază acest domeniu.Urmărim solidificarea unei societăți în care libera exprimare este fundamentală și poate capăta diferite forme, proiectul Artscape+ dorindu-și să reprezinte un reper pentru toți cei care aleg arta și ramurile sale.



| Date beneficiari direcţi
    20 participanti
Publicul țintă au fost tinerii din municipiul Vaslui cu vârste cuprinse între 14-19 ani.



| Activitati
    Cele două zile de proiect vor cuprinde câte trei, respectiv două sesiuni de conferințe de câte o oră fiecare, separate prin pauze de 20 minute în care participanții vor putea desfășura diverse activități artistice, la alegere (pictat, desenat, cântat la instrumente, creare de colaje).În cadrul workshop-urilor participanții vor avea la dispoziție materialele necesare cu ajutorul cărora vor realiza opere dictate de propria creativitate.

În prima zi vor avea loc conferințele: Arta cuvintelor, Design interior și Body art. La final va fi organizat un workshop de 30 de minute. În primele 15, participanții vor crea poezie, iar în următoarele 15, împărțiți în două echipe, vor realiza designul interior al unei încăperi, respectiv designul unui tatuaj care să îmbine anumite caracteristici specifice.

În a doua zi se vor desfășura conferințele: Teatru și Design vestimentar.
În urma conferinței despre Teatru, speakerii vor organiza un workshop ce va cuprinde exerciții actoricești și jocuri de rol, iar în urma conferinței Design vestimentar va fi conceput un workshop în cadrul căruia participanții vor crea piese de îmbrăcăminte din materialele puse la dispoziție.



| Despre voluntari
    Informarea unui grup cât mai mai mare cu privire la anumite ramuri din domeniul artei.
Realizarea unor workshopuri interesante și,totodată, educative.
Încurajarea creativității participanților și exprimării acestora prin intermediul artei.
Crearea unei atmosfere recreative.
LEI


| Rezultatele proiectului
    Papetărie (badge-uri, mape, diplome, scrisori de mulțumire, stickere, afișe, agende, pixuri personalizate, călăreți, pinuri personalizate); Coffee Break (pahare, cafea, ceai, suc, apă, lapte cafea, zahăr, cafea, bețișoare cafea, șervețele, farfurii carton, crackers, saleuri/pateuri, prăjituri); Logistică (panglici badge, saci de gunoi, scaune, mese, panou de proiecție, video proiector, foi albe).



| Parteneri
    Artscape+ este un proiect atât de natură educaţională şi culturală, cât și socială care își dorește, prin temele sale, să satisfacă nevoia tinerilor de a interacționa cu arta și totodată să contureze noi perspective asupra complexității acesteia.
Artscape+,propune așadar, o incursiune captivantă într-o lume a liberei exprimări.
Strângerea unui număr de aproximativ 25 de participanți.
Prezența a minimum 3 moderatori cu experiență în domeniile de discuție.
Abordarea a 5 teme.
Adunarea unui număr de 10 voluntari
Realizarea unei colaborări cu un număr de minimum 3 sponsori.
Încadrarea în timpul stabilit pentru desfășurarea proiectului.
Stimularea participantilor de a fi cat mai creativi și implicați pe parcursul activităților.
Încurajarea participanților în a-și descoperi, respectiv dezvolta latura artistică.


| Despre organizator
    

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes